Znate li koja je poznata glumica bila inspiracija za lik Male sirene?

Podijelite na

Crtić "Mala sirena" iz 1989. godine, nastao prema obožavanoj bajci Hansa Christiana Andersena, jedan je od najpopularnijih Disneyjevih animiranih filmova. Malo je poznato da je lik male sirene Ariel inspiriran jednom poznatom glumicom, a u nastavku teksta doznajte o kome je riječ

Autor : Zadovoljna Objavljeno: 13.10.2017 / 12:39

  • Mala sirena Mala sirena
  • Fotografija Alysse Milano iz 1987. godine Glumica koja je inspirirala lik Male sirene - 4
  • Glumica koja je inspirirala lik Male sirene - 1 Glumica koja je inspirirala lik Male sirene - 6
  • Glumica koja je inspirirala lik Male sirene - 5 Glumica koja je inspirirala lik Male sirene - 3
  • Glumica koja je inspirirala lik Male sirene - 2
Mala sirena Ariel slavna je Disneyjeva princeza

Mala sirena Ariel slavna je Disneyjeva princeza (Foto: Guliver/Cover Images)

Kada su crtali lik princeze Ariel, poznate i kao Mala sirena, Disneyjevi kreativci na umu su imali jednu poznatu američku glumicu – Alyssu Milano. Upravo je zgodna i šarmantna brineta bila inspiracija za glavnu zvijezdu animiranog filma "Mala sirena" iz 1989. godine.

"Kada su crtali lik princeze Ariel, poznate i kao mala sirena, Disneyjevi kreativci na umu su imali jednu poznatu američku glumicu – Alyssu Milano"

Da je bila nadahnuće za Arielin fizički izgled, Alyssa nije uopće znala za vrijeme stvaranja crtića, već je to doznala tek kasnije.

Pitali su me da vodim emisiju o tome kako se stvarao crtić 'Mala sirena' i tada sam doznala da su se crteži i izgled male sirene temeljili na mojim fotografijama iz mlađih dana, ispričala je Alyssa.

Animator Glen Keane, koji je oživio Ariel, gledao je Alyssine fotografije iz doba kada je glumila u showu "Who's The Boss" 1980-ih godina i prema njima stvorio Arielino ljupko lice. A kada malo bolje pogledamo fotografije Ariel i Alysse Milano, vidi se da sličnost zaista postoji, zar ne?

Pročitajte i zašto Disneyjeve junakinje uvijek nose haljine plave boje te zašto većina Disneyjevih junakinja nema majku.

Fotografija Alysse Milano iz 1987. godine

Fotografija Alysse Milano iz 1987. godine (Foto: Guliver/Cover Images)

Zadovoljna.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Zadovoljna.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Zadovoljna.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se