Iako su parfemi skupi, stručnjaci tvrde da ih nije poželjno čuvati za specijalne prilike. Naprotiv, najbolje je da se omiljenim mirisom špricate svaki dan


Držanje poluprazne bočice omiljenog mirisa na polici omogućuje kisiku da polako uđe u nju, i da promjeni molekule mirisa. Najgore je ako parfem držite u kupaonici, gdje ga svakodnevno izlažete parama iz tuš-kabine.

Kisik je prirodni neprijatelj parfema, pojašnjava Francis Kurkdjian za američki magazin Vogue. Ovaj slavni kreator parfema potpisuje brojne slavne mirise, između ostalog Le Male za Jeana Paula Gaultiera, L'extase za Ninu Ricci ili pak My Burberry za istoimeni britanski modni brend.

Kurkdjian tvrdi da bi se parfemi trebali konzumirati što je brže moguće. Ako parfem nanosite svaki dan, vjerojatno se neće promijeniti miris u velikoj bočici od 200 mililitara. No on uvijek savjetuje korištenje parfema u manjim bočicama od 35 ili 70 mililitara jer oni ostaju svježi i do tri mjeseca od otvaranja.

Imate veliko pakiranje parfema koje ne možete potrošiti? Stavite polupraznu bočicu parfema u hladnjak kako biste zadržali njegovu svježinu, savjetuje slavni kreator francusko-armenskih korijena.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju