Mnogi od nas ne mogu zamisliti početak dana bez kave. Pijemo je natašte ili uz doručak, ali stručnjaci smatraju kako ona ne bi trebala biti dio prvog obroka u danu

Doručak se s razlogom naziva najvažnijim obrokom u danu. Potreban nam je kako bismo u organizam unijeli važne nutrijente i energiju zahvaljujući kojoj ćemo zatim uspješno obavljati svoj posao ili druge obaveze.

'Kofein prirodno i privremeno suzbija apetit te smanjuje želju za hranom zbog čega je vole konzumirati osobe koje su na dijeti. '

Zbog toga bi doručak trebao biti sastavljen od kvalitetnih namirnica s visokom nutritivnom vrijednosti. Postoje i namirnice koje bi trebalo izbjegavati. Točnije, radi se o jednoj koja je za mnoge nezaobilazan dio doručka – kavi.

Naime, kava tj. kofein prirodno i privremeno suzbija apetit te smanjuje želju za hranom zbog čega je vole konzumirati osobe koje su na dijeti. Međutim, stručnjaci smatraju da nas ništa ne bi smjelo ometati u pravilnom doručku jer je on ključan za našu energiju u prvoj polovici dana.

To je još jedan od razloga zbog čega kavu ne bismo smjeli konzumirati na prazan želudac ili tijekom doručka jer na taj način utječemo na svoju prirodnu potrebu za hranom. Savjet stručnjaka je jednostavan – pokušajte kavu izbaciti iz doručka i popijte je nakon što se najedete.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju