Trgovine su pune raznoraznih modela ljetne obuće i čini se kao da je izbor beskonačan, ali za novim ljetnim sandalama ne biste smjeli posezati tako lako. Neki modeli sandali zdraviji su za nošenje od drugih, a mi vam otkrivamo koji detalj na ljetnoj obući otkriva da je to najzdraviji izbor

Mnogi ljeti obožavaju nositi japanke, ali njih ne bismo smjeli nositi pretjerano, odnosno cijeli dan. Ova vrsta obuće, između ostalog, ne nudi stabilnost zbog čega osobe koji ih nose češće hodaju pogrbljeno što na dugotrajnoj razini može izazvati probleme s kralježnicom, kukovima i koljenima.

Ako su sandale, uz to što drže gležanj, još i anatomske možete biti sigurni da ste našli najzdraviji izbor ljetne obuće

Koji bi onda bio najbolji izbor sandala? Odgovor je sandale koje se vežu, odnosno kopčaju oko gležnja jer one drže nogu na mjestu, čine nas stabilnima, omogućavaju pravilno držanje te tako olakšavaju hodanje. U takvim sandalama nožni prsti neće biti opterećeni (kao što je slučaj kod japanki u kojima prsti imaju zadatak pridržavanja obuće na stopalu) te će čitavo stopalo imati dobru potporu.

Ako su sandale, uz to što drže gležanj, još i anatomske možete biti sigurni da ste našli najzdraviji izbor ljetne obuće.

Za vaš zdraviji i lakši hod u foto galeriji izdvojili smo pet modela sandala koje se vežu oko gležnja iz naših trgovina.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju