Iako se svako jutro dobro zagledamo u svoje lice, rijetko kad se dobro zagledamo u ono što čini naše zube čvrstima – stanje naših zubnih desni.

 

Zdrave su desni ružičaste, čvrste i ne krvare. U kratkim videima zorno se prikazuje kako se tijekom dana bakterije nakupljaju duž linije desni i stvaraju plak. I dok mi nastavljamo sa svojim aktivnostima u danu, bakterije se i dalje nakupljaju čineći plak tvrdokornijim. Ako se ne ukloni, plak može iritirati vaše zubno meso i uzrokovati krvarenje, dovesti do lošeg zadaha, povlačenja zubnog mesa, a s vremenom i gubitka zuba.

Stoga, ako primijećujete tragove krvi nakon četkanja zuba ili čišćenja koncem, možda imate problema s desnima te biste trebali obratiti pažnju na pravilno četkanje zuba. Mekana četkica, konac i međuzubna četkica te pranje zubi dvaput dnevno pastom kao što je Parodontax pomažu pri zaustavljanju i sprječavanju krvarenja desni.

Za razliku od ostalih pasta za zube, njegova formula s natrijevim hidrogenkarbonatom koja nije previše abrazivna, razbija bakterijski plak, te zahvaljujući boljem fizičkom uklanjanju naslaga bakterija duž gingivalne linije čini parodontax četiri puta učinkovitijim* pri uklanjanju glavnog uzroka krvarenja desni u odnosu na obične paste za zube**.

Preporučuje se svakodnevna upotreba zubne paste parodontax zbog fluorida (osim u proizvodu parodontax Classic) koji pomaže ojačati vaše zube, pomaže održati desni zdravima te osvježiti dah.

*uklanja više plaka od obične paste za zube nakon profesionalnog čišćenja i uz četkanje dva puta dnevno.

**ova tvrdnja ne odnosi se na proizvod parodontax Whitening.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju