Glumica Zrinka Cvitešić dio je GigaBEEtan projekta za GigaBEEtne pčele predstavljenog na konferenciji na medije održanoj u Botaničkom vrtu u Zagrebu. O projektu i važnosti pčela za naš ekosustav govorili su stručnjaci, među kojima i Petra Bojić, direktorica komunikacija i donacija građana, WWF Adria.

Galerija Zrinka Cvitešić na konferenciji za medije GigaBEEtan projekt za GigaBEEtne pčele - 5 Zrinka Cvitešić na konferenciji za medije GigaBEEtan projekt za GigaBEEtne pčele - 4 Zrinka Cvitešić na konferenciji za medije GigaBEEtan projekt za GigaBEEtne pčele - 3 +3 Zrinka Cvitešić na konferenciji za medije GigaBEEtan projekt za GigaBEEtne pčele

Svjetska organizacija za zaštitu prirode postoji 61 godinu i brinemo o svom živom svijetu na planetu te svake dvije godine objavljujemo izvještaj o stanju planeta. Jedan smo prije koju godinu predstavili i u ovom prekrasnom paviljonu, a taj izvještaj donosi i neke možda ne baš najljepše brojke.

Od 1970. izgubili smo 68 posto populacije vodozemaca, gmazova, svih divnih bića koje imamo na planetu. Drugim riječima, tijekom mog života ostali smo bez dvije trećine divljeg svijeta. Pčele uzimamo kao simbol gubitka biološke raznolikosti i ako pčele nestanu, nestat će većina divnog svijeta oko nas, istaknula je Petra Bojić.

Zrinka Cvitešić na konferenciji za medije GigaBEEtan projekt za GigaBEEtne pčele Zrinka Cvitešić na konferenciji za medije GigaBEEtan projekt za GigaBEEtne pčele (Foto: Davorin Visnjic/Pixsell)

Zrinka Cvitešić, prijatelj projekta GigaBEEtan, osvrnula se na predstavu Povijest pčela koja je u ožujku premijerno prikazana u HNK Zagreb, nastaloj prema romanu norveške spisateljice Maje Lunde.

Maja Lunde napravila je jednu jako pametnu stvar, a to je da je u romanu temu ekologije provukla kroz neke, ajmo reći više ljudske teme koje nas više zanimaju. Razlog što kažem da je pametno napravila jest taj što mi se čini da velika većina nas na ljude koji upozoravaju na probleme u prirodi, gleda kao na neke čudake koji bespotrebno plaše ljude, a zapravo je taj SOS prirode poprilično jak dugi niz godina, kazala je Zrinka Cvitešić.

Zrinka Cvitešić na konferenciji za medije GigaBEEtan projekt za GigaBEEtne pčele - 2 Zrinka Cvitešić nosi bijelo odijelo i mokasinke ukrašene debljim lancem (Foto: Davorin Visnjic/Pixsell)

Na konferenciji za medije u Botaničkom vrtu glumica je pažnju privukla i svojom modnom kombinacijom, itekako primjerenoj prigodi. Nosila je lagano bijelo odijelo komotnijeg kroja, a ispod njega običnu bijelu majicu. Odijelo od laganog materijala čini se kao idealan izbor za visoke temperature i za prigode kada biramo sportsku eleganciju.

Slika nije dostupna Zrinka Cvitešić: Tenisice zbog kojih se žene rado izuvaju iz štikli

Slika nije dostupna Zrinka Cvitešić: Cipele u kojima sve više dama dolazi na crveni tepih

Spojila ga je sa svijetlim mokasinkama od brušene kože ukrašene debljim lancem, detaljem koji je ove godine vrlo popularan na obući, naročito na sandalama. Ležerno izdanje za sunčan i topao proljetni dan Zrinka Cvitešić podigla je sa svijetlim šeširom ukrašenim crnom trakom.

Zrinka Cvitešić na konferenciji za medije GigaBEEtan projekt za GigaBEEtne pčele Uz lagano bijelo odijelo Zrinka Cvitešić nosi svijetli šešir ukrašen crnom trakom (Foto: Davorin Visnjic/Pixsell)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju