Šest desetljeća prošlo je od krunidbe engleske kraljice Elizabethe II. koja je i danas jednako popularna među Britancima, unatoč oscilacijama sklonosti monarhiji proteklih desetljeća. No ipak pogledi tisuće Britanaca nisu usmjereni samo na vladaricu nego i na mladu vojvotkinju Catherine koja bi uskoro na svijet trebala donijeti novu nasljednicu velike monarhije

Britanska kraljica Elizabeta II. slavi 60. obljetnicu svoje krunidbe prigodom koje je održana svečana misa u Westminsterskoj opatiji u Londonu uz gotovo 2.000 uglednih uzvanika.

Vojvotkinja Catherine je za veliki početak proslave posegnula za provjerenim krojem haljine koji ne opterećuje, trudnički trbuščić

U kraljičinoj pratnji bilo je više od 20 članova njezine obitelji među kojima se isticala medijima i javnosti najzanimljivija članica, vojvotkinja Catherine.

>> Vojvotkinja Catherine: Haljina koja je raspametila Britanke

Naime, nagađanja brojnih medija o terminu njezinog poroda usmjerena su baš na datum proslave u vrtovima Buckinghamske palače od 11. do 14. srpnja gdje će se održati i prigodne svečanosti.

Dosljedna modnom izričaju kojeg njeguje od početka trudnoće, Catherine je bez potrebe za prenaglašenim isticanjem posegnula za provjerenim stilom obilježenim pastelnim bojama i nježnom čipkom.

Britanska dizajnerica, vojvotkinji omiljena, Jenny Packham potpisuje haljinu u boji pudera kao i kaputić retro kroja.

>> Vojvotkinja Catherine: Štikle i suknjica u službi trudnoće

Jednostavne komade odjeće upotpunili su Jane Taylor šešir i udobne LK Bennett salonke na visoku potpeticu.

Catherine nam je poslužila kao inspiracija za sve trudnice kojima smo pronašli slične udobne krojeve haljina za svečane prilike.