Društvene mreže svakim danom imaju sve više sljedbenika, a glavni ukrasi korisničkog profila svakako su fotografije. Trend koji je zahvatio svijet su takozvane selfie fotografije, odnosno slike uhvaćene iz vlastite ruke. Autoportreti kao i grupne fotografije na kojima su nasmiješena lica u prvom planu pravi su hit, a želite li i vi postati dio selfie foto svijeta no prije nego krenete s fotografiranjem doznajte kako u 5 koraka najbolje ispasti na fotki


Savršena selfie poza

Kada se slikate sami ono što nikako ne želite u kadru je vaša ruka. Odmaknite se od mobitela i ispružite ruku u visini ramena. Stanite u poluprofil tako da suprotno rame približite kameri.

>> Ovako je to bilo nekada: 6 vjenčanih fotografija iz arhive naših roditelja

Položaj lica
Ne okrečite lice direktno prema kameri. Ako to i učinite, spustite bradu i podignite pogled prema objektivu. Najbolji efekt postići ćete ako lice okrenete u blagi poluprofilu. Spustite bradu i nagnite glavu prema ramenu, a pogled uputite direktno.

Kako bi selfie fotografija efektnija i ljepša, vaša glava ne mora biti u sredini kadra. Koristite prvu i treću trećinu fotografije za vaše lice

Savršena kompozicija
Kako bi vaša fotografija ispala čim efektnije i ljepše, vaša glava ne mora biti u sredini kadra. Koristite prvu i treću trećinu fotografije za vaše lice. Ako vam glava izađe iz kadra ne brinite jer to može izgledati vrlo zanimljivo.

Retro efekt
Brzinske obrade fotografija dostupnije su nego ikad. Instagram, kao najpopularnija foto društvena mreža nudi brojne ekspresne mogućnosti obrade fotografija. Retro efekt crno-bijele ili sepia fotografije prikriti će nedostatke i vaše lice učiniti zanimljivim.

Flash efekt
Još jedan vrlo moćan trik koji će vaše lice učiniti savršenim i u trenu istaknuti oči. Flash efekt poput bljeskalice 'spali' fotografiju pritom brišući svaki nedostatak i ističući samo blage konture, nosa, usana i oblika lica.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju