Depilacija je za brojne žene diljem svijeta je najgori beauty tretman. Upravo protiv takvog ideala ljepote pobunila se blogerica i novinarka Paloma Goni. Ova Španjolka odlučila je stati na kraj iskrivljenim društvenim normama koji i muškarci i žene objeručke prihvaćaju i smatraju normalnim, a riječ je o ženama i dlakavosti

Statistika je pokazala kako veliki postotak muškaraca, ali i žena smatra kako žene ne smiju imati dlačice na tijelu te da je depilacija njihova obveza.

Protiv ovakve društvene norme pobunila se Paloma Goni te je odlučila stati na kraj iskrivljenim idealima ljepote tako što je iz svog života u potpunosti isključila depilaciju te je na svom blogu pod nazivom 'Ja se ne brijem' objavila fotografije 'prirodne sebe'.

Ako žena ne ukljanja dlačice odmah se smatra da ne brine o svojoj higijeni, nije sekisi i nije prava žena

>> Što duljina suknje govori o karakteru žene?

Vijest o 'dlakavoj' blogerici odjeknula je cijelim svijetom, a obična djevojka je postala glavna tema rasprave u koju su se uključile brojne zemlje svijeta. Paloma je tako online gostovala na američkom portalu 'Hufferpost Live' gdje je otkrila svoje razloge ove, za mnoge, drastične i neobične odluke.

'Depilacija je bolna, oduzima mi puno vremena i nije mi jasno zašto je to postala obveza svake žene. Svoju sam odluku odlučila učiniti javnom jer prava istina je da žene imaju dlake i oduvijek su ih imale. Ako žena ne uklanja dlačice odmah se smatra da ne brine o svojoj higijeni, nije sekisi i nije prava žena dok kod muškaraca to nije tako', izjavila je mlada novinarka.

No da ona nije prva žena koja se nije sramila pokazati prirodno tijelo dokazuju fotografije jedne od najljepših žena svijeta Sophije Loren. Prije gotovo 50 godina atraktivna glumica je pozirala u kupaćem kostimu ponosno ističući neobrijane pazuhe i pritom je još uvijek izgledala ženstveno i seksi.

Je li doista riječ o higijeni i brizi za svoje tijelo te bizarnom pothvatu Palome ili samo o moćnoj industriji koja svakodnevno ističe kako ženama nije dozvoljeno da izgledaju prirodno?

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju