Kulturna manifestija 'Čarolija Izraela - ljeto u Istri' odvijat će se od od 3. do 9. kolovoza kada će u Puli i Poreču zavladati duh Izraela kroz ples, glazbu, gastronomiju i brojne druge sadržaje. Glavni inicijator i pokretač ovog iznimno značajnog kulturnog projekta je Veleposlanstvo Države Izrael, glavni pokrovitelji su Grad Pula i Istarska županija. Ulazak na sva događanja je slobodan i besplatan za sve građane

Tjedan izraelske kulture održava se već tradicionalno 3. godinu za redom u Hrvatskoj te nakon Paga, Zadra i Zagreba ovo ljeto dolazi u Istru gdje će Istranima i njihovim gostima prenijeti dio čarolije Izraela kroz ples, glazbu, fotografiju, gastronomiju i brojne druge zanimljive sadržaje.

Na konferenciji za medije u pulskoj Gradskoj vijećnici predstavljen je program kulturne manifestacije 'Čarolija Izraela, ljeto u Istri' koja će se odvijati u Puli i Poreču od 3. do 9. kolovoza. Glavni inicijator i organizator festivala je Veleposlanstvo Države Izrael u RH, a generalni pokrovitelji su Grad Pula i Istarska županija.

Povodom predstavljanja kulturnog programa Yossi Amrani, veleposlanik Države Izrael istaknuo je važnost suradnje dviju zemalja te radost zbog gostovanja u Istri:
'Ljetna čarolija Izraela postala je tradicija kulture, proslave i zabave u svojoj trećoj godini postojanja. Sretni smo da ćemo biti gosti u Istri ove godine i održati tjedan dana kulturnih događaja u Puli i Poreču. Program je bogat i raznolik, svi događaji otvoreni su za javnost bez ulaznica na nekoliko lokacija u oba grada u kojima je povijest tako prisutna i puna života'.

Kulturna manifestija 'Čarolija Izraela - ljeto u Istri' odvijat će se od od 3. do 9. kolovoza kada će u Puli i Poreču zavladati duh Izraela kroz ples, glazbu, gastronomiju i brojne druge sadržaje

Ova godina posebna je za Izrael i zbog obilježavanja 65. godišnjice izraelske nezavisnosti te je program bogat raznolikim sadržajem među kojima je potrebno posebno istaknuti ženski vokalni kvintet Carmel a Cappella koji će u subotu otvoriti festival, zatim svjetski poznatog mentalista i 'čitača' misli Liora Sucharda koji zna što razmišljaju hollywoodske zvijezde te je spreman razoružati i najveće skeptike.

Za ljubitelje klasične glazbe potrebno je najaviti koncert gudačkog kvartet Carmel te večeri opere i operete u predivnom ambijentu Kaštela. Poklonici fotografije imat će priliku pogledati izložbu izraelske fotografkinje Shai Ginott u Galeriji Cvajner, a posebno iznenađenje bit će kulinarski show chefa Shaul Ben Adereta na Forumu gdje će pripremati izraelske specijalitete poput falafela. Program je osmišljen na način da zaintrigira pripadnike svih generacija te prikaže širinu Izraela kao zemlje različitosti. Ulazak na sva događanja bit će besplatan i slobodan za sve građane.

Svoje zadovoljstvo dolaskom ove manifestacije u Pulu nije skrivala niti dogradonačelnica Elena Puh Belci koja je pozvala sve Puljane i njihove goste da posjete brojna događanja u sklopu festivala.

Župan Istarske županije, Valter Felgo prepoznao je značaj kako međusobne suradnje Istre i Izraela, tako i važnost obogaćivanja Istre brojnim atraktivnim sadržajima u vrijeme turističke sezone te je pozdravio ovaj festival i istaknuo sljedeće:
'S posebnim zadovoljstvom dočekujemo kulturnu manifestaciju 'Čarolija Izraela, ljeto u Istri', jer pridonosi afirmaciji naših načela multikulturalnosti, multikonfesionalnosti, višejezičnosti i međuetničkoj toleranciji. Želim da nam približi i ukaže na kulturne osobitosti i bogatstva na zajedničkom kontinentu, koji nam je sudbina. A sve to, na svoj način, u službi turizma.'

Manifestacija će ugostiti brojne umjetnike iz Izraela te pružiti Istrijanima i njihovim gostima mogućnost da upoznaju Izrael u njegovom punom sjaju. Glavni pokrovitelji ove iznimne kulturne manifestacije su Grad Pula i Istarska županija. Ulazak na sva događanja je slobodan i besplatan za sve građane.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju