Bili smo sigurni da će dijeliti rođendan s Georgeom Clooneyjem. To bi bilo sjajno, jer osim što bi nas tako podsjetila da nazdravimo našem najdražem šarmeru Hollywooda bile bismo sigurnije da je čeka zvjezdana i glamurozna budućnost. Ali naša Zadovoljna.hr je baš kao i svaka žena (bičica) odlučila stići na svijet tvrdoglavo, po vlastitim pravilima i kada njoj odgovara, a ne prema radnom vremenu, excel tablicama i brojkama naglašenima crvenim flomasterom i trostrukim uskličnicima. To je bilo prije 5 godina

Danas George Clooney na ruci nosi zaručnički prsten i bira svog vjenčanog kuma, a Zadovoljna.hr s improviziranom frizurom (ovo kišovito vrijeme nikako ne ide u prilog svojeglavim glavama i kosama) i u omiljenoj maloj crnoj haljini slavi svoj jubilarni rođendan, okružena stotinama tisuća gošći koje su je oblikovale, odgajale i zabavljale zajedno s nama.

Zato smo na njezin dan zahvalne vama, njezinim čitateljicama i virtualnim prijateljicama, koje ste svakodnevno dolazile na istu adresu bez obzira jeste li kod kuće pile kavu, putovale kući s fakulteta ili tražile društvo u kasne noćne sate kada su brige zujale glavom, a hrkanje dragog odzvanjalo stanom.

Birajući članke na 'sunčanoj strani ulice' uljepšali ste nam radnu svakodnevicu nezagađenu zavirivanjem u prljavo rublje poznatih, inzistiranjem na nerelanim standardima ljepote i životnog stila

Hvala vam što ste ste je izveli na pravi put dokazujući da žutilo, crnilo i sivilo ne trebaju biti boje njezinog raspoloženja i karaktera, već garderobe koja voli biti vedra, šik i elegantna. Birajući tako članke na 'sunčanoj strani ulice' uljepšali ste nam radnu svakodnevicu nezagađenu zavirivanjem u prljavo rublje poznatih, inzistiranjem na nerelanim standardima ljepote i životnog stila.

Proučili smo sva lica sode bikarbone, omekšivača i octa i s vama dijelili kreativne ideje od izrade tu-tu haljinice za malu princezu do uređenja doma u stilu omiljenih filmova. Uspavljivali smo djecu na 32 načina, zavodili uz jedno 85 startegija, isprobali sigurno 103 frizure i otkrili ama baš svako lice limuna u kućanstvu.

Kada smo pisali o ljepoticama ispred filmskih reflektora i ispod fotošopiranog noža, i odavali priznanje njihovim siluetama pješčanog sata nedotaknutima vremenom i celulitom te licima blistavim kao da su netom izglancana magičnom krpom s plastičnom etiketicom holivudskog kirurga, komentirali ste kako nema do 'običnih' cura koje svaki dan susrećemo na hrvatskim ulicama. I uvjerili ste nas da zaista nema.

Zato već dvije godine naši fotografi iz tjedna u tjedan pronalaze Lijepe Naše od Osijeka, Čakovca i Zagreba, pa preko Šibenika i Zadra do Splita. Stotine 'neopjevanih' djevojaka stvorile su modne razglednice koje bi sa svojom poštanskom markom priželjkivala svaka svjetska metropola.

Naše od milja zvane špicerice u naslovima su bile kulerice, lavice, osvajačice, bajkerice i amazonke, a u stvarnom životu one su diplomirane ekonomistice, učiteljice, studentice glazbene akademije, inžinjerke strojarstva i krojačice uhvaćene kamerom i pozdravom na putu do kave s prijateljicom, posla ili Burze rada.

One su nam pomogle da vam lakše poručimo kako je svaka do nas zvijezda dana. Kod nas će se doduše prije crveniti brojka tekućeg računa nego tepih pod kojim hodamo, ali osobnosti imamo i za nekoliko Oscara.

16.298 kockica čokolade

Tijekom ovih 5 godina imali smo vas priliku upoznati kroz vaše komentare, mailove i poruke čineći nas sretnima što smo upoznale naše Zadovoljne koje se ne pretvaraju kako je život bajka s princem na bijelom konju niti se prepuštaju bezvoljnosti jer je život ponekad zapetljana drama u kojoj ne dostaje niti negativaca niti neočekivanih obrata. Okružile su nas tako žene koje nisu uvijek zadovoljne, ali se svakim danom trude to postati i svaku čašicu životnog pelina neutralizirati kockicom čokolade.

Hvala vam što ste nas uvjerili da seks ne prodaje sve i što je od svih naših 16.298 objavljenih članaka na najviše vaših Facebook profila podijeljen onaj posvećen prijateljici oboljeljoj od raka dojke

Vi ste one žene koje se ne naslađuju kada je haljina na djevojci u prolazu očito premala i kao takva nimalo laskava, već su to one prolazne 'saveznice' koje će diskretno skrenuti pažnju na otvoreni patentni zatvarač na trapericama i ponekad kupiti cvijeće od umorne bakice iako kući stiže tek za nekoliko sati.

Hvala vam što ste nas uvjerili da seks ne prodaje sve i što je od svih naših 16.298 objavljenih članaka na najviše vaših Facebook profila podijeljen onaj posvećen prijateljici oboljeljoj od raka dojke.

Hvala na slikama kolača i torti koje ste radili prema našim idejama, odnosno receptima našim mama koje su nerijetko bile u nevjerici što ne znamo na koliko se stupnjeva peku vanilin kiflice ili beze kore.

Osim svojih obiteljskih kulinarskih tajni podijelili smo s vama i nostalgične fotografije s vjenčanja naših roditelja, kao i strahote iz naših ormara u epizodi 'najružnije cipele koje ste ikada vidjeli'.
Tako smo i ovom prilikom nakon nedjeljnog ručka prokopali albume ne bi li smo pronašli naše omiljene rođendanske fotografije.

A nakon nedjeljne probe iz daleke Australije stigao nam je video najpoželjnijeg hrvatskog neženje po vašem izboru. Pored ovog mladog Puležana čarobnih prstiju, ma tko uopće i mašta o Georgeu Clooneyju?


Hvala vam i sretan rođendan!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju