Kulturna manifestacija 'Čarolija Izraela, ljeto u Istri nastupom ženskog kvinteta Carmel a Cappella iz Izraela koji je raspjevao Augustov hram svečano je otvorila hram svim zaljubljenicima u kulturne raznolikosti

U Augustovom hramu uz veliki broj istaknutih uzvanika otvoren je kulturni festival 'Čarolija Izraela, ljeto u Istri' zahvaljujući inicijativi Veleposlanstva Države Izrael te suorganizaciji Grada Pule i Istarske županije.

Kroz sedam dana Istrani i njihovi gosti imat će priliku uživati u brojnim zanimljivim nastupima izraelskih umjetnika

>>Oprez! Najpoznatiji svjetski mentalist pročitat će vas kao otvorenu knjigu

Kroz sedam dana Istrani i njihovi gosti imat će priliku uživati u brojnim zanimljivim nastupima izraelskih umjetnika

Kulturni festival svojim govorom otvorio je veleposlanik Yossi Amrani koji je istaknuo kako mu je veliko zadovoljstvo što ljetna čarolija Izraela ove godine dolazi u Istru te je pozvao sve zainteresirane da se pridruže festivalu te upoznaju kulturu koja ne poznaje granice već spaja ljude i zemlje kroz svoje sličnosti i različitosti.



Kao domaćin kulturne manifestacije, koja se svojim najvećim dijelom odvija u Puli, zamjenik gradonačelnika Pule Fabrizio Radin naglasio je važnost ovakvih manifestacija te zaželio dobrodošlicu izraelskoj kulturi u rodni grad.

Ženski kvintet Carmel a Cappella iz Izraela raspjevao je Augustov hram



Nakon svečanog otvorenja, odlična atmosfera nastavila se uz nastup ženskog kvinteta Carmel a Cappella iz Izraela koji je raspjevao Augustov hram uz poznate pjesme iz popularnog 'The muppet showa', zatim filma 'Moje pjesme, moji snovi' te polifonu Mozartovu izvedbu 'Mala noćna izvedba', kao i mnoge druge pjesme. Ženski kvintet zaslužno je osvojio srca ljubitelja 'a kapela' glazbe.

Vokalni kvintet Carmel a Cappella sastoji se od pet pjevačica koje su specijalizirane za 'a kapela' polifonu glazbu. Njihovi jedinstveni glasovi i virtuozni suvremeni aranžmani čine ansambl rijetkom pojavom na izraelskoj glazbenoj sceni.

'Čarolija Izraela- ljeto u Istri' nastavlja se degustacijom izraelskih delicija i iluzionističkim programom Liora Sucharda

Dnašnji dan manifestacije započinje degustacijom izraelskih delicija poznatog chefa Shaul Ben Adereta koji će svoje izvanredne kulinarske sposobnosti demonstrirati Puljanima i njihovima gostima na Forumu. Degustacija je besplatna za sve građane.

Nakon kulinarskog showa u Augustovom hramu nastupit će svjetski poznati mentalist Lior Suchard koji ima posebne sposobnosti čitanja tuđih misli. Za Puljane i njihove goste Lior je pripremio bogat sadržaj u kojem je i publika dio iluzinističkog showa.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju