U ovoj vježbi prsni koš je otvoren i gurnut naprijed, nalik na goluba koji se šepiri. Položaj snažno otvara mišiće pregibače kukova i mišiće prepona, stimulira i ugodno masira trbušne organe.

Što jesti prije vježbanja?
Ugljikohidrati su najvažniji izvor energije, posebice u aktivnostima visokog intenziteta. Njihova konzumacija prije treninga služi kao izvor energije koja se pohranjuje kao glikogen (u mišićima i jetrima) iz kojeg se oslobađa energija.

Tradicionalni tekstovi joge uče da ovaj položaj utječe na kontroliranje seksualne želje

Oni su jedini dobar materijal za rad živčanog sustava, a njihova optimalna prisutnost u organizmu regulira metabolizam masti i proteina.

Najpoznatiji nutricionisti preporučuju da u prehrani ugljikohidrati čine 60 posto ukupnog dnevnog unosa energije. Izvori ugljikohidrata u svakodnevnoj prehrani su kruh, tjestenina, riža, žitne pahuljice, voće, povrće, mlijeko, mliječni proizvodi, šećer i slastice.

 

Kako izvoditi vježbu?
U ovoj vježbi prsni koš je otvoren i gurnut naprijed, nalik na goluba koji se šepiri. Položaj snažno otvara mišiće pregibače kukova i mišiće prepona, stimulira i ugodno masira trbušne organe.

Tradicionalni tekstovi joge uče da ovaj položaj, kao i svi iz ove 'golublje' serije, utječu na kontroliranje seksualne želje, kao i na poboljšanje cirkulacije u mokraćnom i reproduktivnom sustavu.

1. Privucite jedno koljeno između dlanova i spuštajte zdjelicu prema podu, ravnomjerno, a da pritom ne spuštate jedan kuk niže.

2. Osjetit ćete zatezanje u mišićima zdjelice i kuka. Duboko udahnite i otvorite se u prsnom košu, ramena spustite dolje, a uz izdah se izdužite rukama daleko prema naprijed – zamislite da imate roler koji vas još dodatno izvlači.

3. Napravite 10 puta na svaku stranu.

Vježbe, savjete i individualni program zatražite u MBS centru (www.bodybalance.hr).

www.pitajmamu.hr

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju