Ako ste se zabavili uz filmsku franšizu 'Pirati s Kariba', a Johnny Depp vam je na vrhu liste omiljenih glumaca svakako pogledajte film ispunjen akcijom i humorom 'Usamljeni osvetnik'. Kako bismo vam olakšali put do maskiranog odmetnika, vodimo vas u kino u Zagrebu, Osijeku i Splitu

Producent Jerry Bruckheimer i redatelj Gore Verbinski, dvojac koji stoji iza iznimno uspješne filmske franšize 'Pirati s Kariba' predstavljaju 'Usamljenog osvetnika' – uzbudljivu avanturu prepunu akcije i humora u kojoj proslavljeni maskirani junak ponovno oživljava, ovaj put na potpuno drugačiji način.

Američki ratnik Tonto (Johnny Depp) prisjeća se nikad ispričanih priča koje su pretvorile Johna Reida (Armie Hammer), čovjeka koji poštuje zakon, u legendu pravde – noseći pritom publiku na epsko putovanje prepuno iznenađenja i urnebesnih događaja u kojima ovo dvoje naizgled nespojivih junaka moraju naučiti surađivati zajedno kako bi se uspješno borili protiv pohlepe i korupcije.

Ovo filmsko putovanje prepuno iznenađenja i urnebesnih događaja povezuje dvoje naizgled nespojivih junaka koji moraju naučiti surađivati kako bi se borili protiv pohlepe i korupcije

PONOVNO ROĐENO NASLIJEĐE
Punih osamdeset godina nakon što su se prvi puta pojavili u mašti javnosti, klasični likovi Usamljenog osvetnika i Tonta i danas ostaju jednim od glavnih voditelja američke popularne kulture. Postoji nešto u ovim likovima zbog čega su opstali tolike godine i zaokupljali maštu svake generacije još otkad su prvi puta stvoreni, kaže producent Jerry Bruckheimer.

Odrastao sam u Detroitu i radijske i televizijske emisije 'Usamljenog osvetnika' bile su dijelom moje mladosti kao što su bile dijelom mladosti milijunima ostalih klinaca. Pojavljivanjem na radiju i televiziji, u kinima, televizijskim animacijama, stripovima, knjigama, grafičkim novelama i video igrama vječna popularnost ovih ikonskih američkih likova predstavlja kontinuitet koji potvrđuje koliko je javnost upravo njima oduvijek bila fascinirana.

Prvi puta likovi su stvoreni na radiju – WXYZ radio stanici u Detroitu (država Michigan), dana 30. siječnja 1933. godine. Vlasnik radio stanice George W. Trendle želio je osmisliti western priču koja će se svidjeti djeci. Likovi koje je stvorio bili su potpuni, iskreni i autoritativni kojima se klinci mogu diviti. Na taj način rođen je koncept Usamljenog osvetnika te su pozvani Fran Striker scenarist iz Buffala te voditelj radio stanice James Jewell kako bi ih oživjeli.

U konačnici će se emitirati sveukupno 2.956 radijskih epizoda 'Usamljenog osvetnika' (posljednja je emitirana 3. rujna 1954. godine) koje će trajati punu 21 godinu nakon čega će biti kreirana izrazito uspješna televizijska serija.

Nevjerojatna popularnost serije dovela je i do snimanja dva dugometražna filma tijekom 50-ih godina prošloga stoljeća – 'The Lone Ranger“ (iz 1956. godine) i 'The Lone Ranger and the Lost City of Gold' (iz 1958. godine). Međutim, sada je došlo vrijeme da Johnny Depp i Armie Hammer preuzmu stvari u svoje ruke i postanu Tonto i Usamljeni osvetnik. S jedne strane njih dvojica svakako poštuju tradiciju postavljenu tijekom posljednjih 80 godina, ali s druge strane neustrašivo dodaju vlastite kreacije u likove za potpuno nove generacije gledatelja.

Vodimo vas na 'Usamljenog osvetnika'

Želite li pogledati 'Usamljenog osvetnika' potrebno je točno odgovoriti na naše pitanje – tko glumi američkog ratnika Tonta? Odgovor sa svojim podacima kao i gradom gdje želite ići u Cineplexx kino (Osijek, Split ili Zagreb) pošaljite na našu e-mail adresu zadovoljna@novatv.hr do petka, 12. srpnja. Uz malo sreće upravo ćete vi biti jedna od 5 dobitnica dvije ulaznice za ovaj ljetni kino-hit.

Točan odgovor je Johnny Depp, a sretne dobitnice su Matea Blažević, Laura Burazin, Suzana Šoštar, Sanja Stupar i Josipa Kristić.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju