'Mirni dani u Mixing Partu' je komedija koja prati događanja norveške obitelji za vrijeme ljetnih praznika u Bavarskoj. U središtu pozornosti je neostvareni dramski pisac koji u krugu svoje obitelji svakodnevno živi dramu koju ne može prenijeti na scenu.

Glavni junak proživljava tipičnu krizu srednjih godina kad se nužno svode životni računi – pobjede i porazi – poentirani razmišljanjima o neostvarenim snovima na profesionalnom i intimnom planu.

Tako je on opsjednut emisijom o kuhanju i njegovom zgodnom voditeljicom te mnogim stvarnim likovima iz kazališnog i glazbenog života s kojima vodi izmaštane razgovore. Predstava je, kao i roman, obojena cinizmom i jasno izrečenom porukom da je žaljenje za propuštenim prilikama često opravdano i da naša stremljenja i želje mogu imati i nerealne osnove.

Osim toga, 'Mirni dani u Mixing Partu' na zabavan i intrigantan način propitkuje stereotipe koje pojedini europski narodi imaju jedni prema drugima te nudi pokušaje razrješenja takovih predrasuda.

Predstavu po predlošku najčitanijeg norveškog pisca režira Boris Liješević, jedan od najpoznatijih srpskih redatelja srednje generacije koji je veliki uspjeh postignuo s višestruko nagrađivanom predstavom 'Elijahova stolica' Igora Štiksa.

Glavne uloge tumače Katarina Bistrović-Darvaš, Urša Raukar, Damir Šaban, Lucija Šerbedžija, Edvin Liverić i drugi.

ZKM vas vodi na predstavu 'Mirni dani u Mixing Partu'

Želite li osvojiti dvije ulaznice za predstavu 'Mirni dani u Mixing Partu' koje vam rdaruje ZKM za izvedbu u nedjelju 26. siječnja u 20 sati potrebno je navesti ime redatelja i imati malo sreće.

Svoj odgovor s podacima (ime i prezime, mail adresu i broj mobitela) šaljite na e-mail zadovoljna@novatv.hr do nedjelje, 26. siječnja.

Sretni dobitnici su Siniša Bahun, Anja Slavić, Anja Kujundžić i Gordana Mužić.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju