Kod kreiranja parfema njihovi tvorci, osim samom mirisu, veliku pažnju posvećuju i dizajnu bočica. Neki dizajneri stvorili su parfemske bočice nalik malim remek-djelima, a deset najljepših bočica izdvojili smo u nastavku teksta.

1. Valentino Valentina

Kompozicija parfema je svježa cvjetno-voćno-orijentalna, puna kontradikcije, istovremeno je i nježna i snažna, elegantna, senzualna, buntovna i zabavna. U visokim notama su bergamot iz Kalabrije i bijeli tartuf iz Albe. Amalfi cvjetovi naranče, slatki jasmin, tuberoza i divlje jagode tvore srce parfema položeno na osnovu kedra, vanilije i ambera. Elegantna, nježna bočica ukrašena je s tri cvijeta puderaste boje.

2. Chanel Gabrielle

U parfemskoj kreaciji Gabrielle Chanel u prvom je planu šanelovska bjelina, tako da srce miriše na bijelo cvijeće – jasmin, tuberozu i cvijet naranče te ylang-ylang. Upravo zbog ispreplitanja tih nota sa sandolovinom i mošusom u bazi "Gabrielle" ima postojanu ženstvenost, a zahvaljujući grejpu i mandarini u gornjim notama ima i svojevrsnu lakoću i svježinu.

Kod kreiranja parfema, njihovi tvorci, osim na sami miris, veliku pažnju posvećuju i dizajnu bočicu. Neki dizajneri stvorili su parfemske bočice nalik malim remek-djelima

Posebna je inovacija parfema predivna četverokutna bočica od tankog stakla bez naglašenih rubova, zbog čega izgleda kao da je parfem u najnježnijoj tankoj opni od stakla. Tako bočica simbolizira i lakoću nošenja ovog mirisa, kao i njegov svijetli karakter, naglašen i propuštanjem svjetlosti i najnježnijom bojom parfema.

3. Marc Jacobs Perfect

Ovaj razigrani, cvjetni miris prema ideji njegovih tvoraca slavi ljubav prema sebi, odnosno ideju da smo savršene onakve kakve jesmo. Gornje note parfema su rabarbara i narcis, srce čini bademovo mlijeko, a bazu kašmeran.

Kada je u pitanju bočica, ona je zabavni miks elegancije i modernog. Staklena baza inspirirana je gracioznošću klasičnih parfema, a onda se na vrhu nalazi šarmantni poklopac prepun šarenih detalja.

4. Yves Saint Laurent Mon Paris

Parfem je ovo nadahnut Parizom koji simbolizira ljubav, nježnost i ljepotu žene. Voćno-cvjetna kombinacija će vas u trenu u mislima odvesti na ulice glavnog francuskog grada, i to zahvaljujući notama sočnog voća kao što su naranča, jagoda, kruška... Ali i zahvaljujući cvjetnom srcu mirisa, u kojem se našlo mjesta za arapski jasmin, božur, cvijet naranče...

Što se tiče bočice, ona je jednako divna kao i miris koji čuva, ukrašena elegantnom crnom mašnom, zbog koje se ostavlja na polici i onda kada mirisa nestane.

5. Vera Wang Princess Night

Parfem koji donosi egzotičnu mješavinu cvijeća, voća i drvenih nota. U vrhu mirisa su divlje bobičasto voće, lubenica i malina. Srce kompozicije tvore latice jasmina, začinjeni cvjetovi naranče i strastvena ruža, dok u intenzivnoj bazi leže tonovi šećera, mošusa i vanilije. Bočica srcolikog oblika prekrivena je svjetlucavim česticama tamno ljubičaste boje i ukrašena srebrnom krunom – baš kako priliči za jednu princezu.

6. Carolina Herrera Good Girl

Parfem koji poručuje "Tako je dobro biti loša"! Miris donosi inovativnu i opojnu kombinaciju tuberoze i prženih bobica tonke. Cvjetni val bijelog Sambac jasmina i tuberoze stavljen je u kontrast s misterioznim i dubokim notama tonke i kakaa.

Parfem dolazi u bočici elegantne crne salonke s visokom tankom potpeticom te asocira na Pepeljuginu cipelicu ili na pak na zločestu djevojku – kako tko želi.

7. Jean Paul Gaultier Classique

Drski i slatki parfem nastao 1993. godine, koji se opisivao riječima "miris koji obećava zadovoljstvo". Note ruže zavode u visokim notama, sofisticirana orhideja dominira ritmovima srca parfema i drvenih akorda, dok vanilija miluje u donjim notama parfema. Atraktivna je i ambalaža parfema - bočica u obliku ženskoga tijela odjevena u čipkanu haljinu u zlaćanoj metalnoj ambalaži.

8. Juicy Couture Viva La Juicy Rose

Gornje note ovog cvjetno-voćnog mirisa čine mandarina, kruška i jasmin, u srednjim notama nalaze se ruža, jasmin Sambac i božur, dok u baznim notama mirišu iris i ambroks.

Pitale smo, odgovorile ste: Tri parfema koja vam najviše nedostaju na policama parfumerija +0 Parfemi na polici

Glamurozna bočica najbogatije je ukrašena zlatnim šljokicama i ružičastom mašnom, dok čep oblikom podsjeća na vrijedni dijamant.

9. Lancôme La Nuit Tresor

Toaletna voda je svježa i voćna verzija istoimenog parfema. Voćni akordi maline, divlje kupine, ličija i crnog ribiza otvaraju miris zajedno s eksplozijom svježih citrusa. U srcu se nalazi cvjetni buket damask ruže udružene s božurom i đurđevkom. Bazu čine pačuli, vanilija s Tahitija i bijeli mošus. Bočica u obliku dijamanta ukrašena je satenskom mašnicom i ružom u ljubičastoj boji.

10. Britney Spears Fantasy Intimate Edition

Kompozicija mirisa otvara se voćnim sokovima ličija, kombiniranim s elegantnim mirisom lista ljubičice i osunčanim limunom. U cvjetnom srcu prikupljeni su cvjetovi đurđevka i elegantnog jasmina, dotaknuti gurmanskim akordima smeđeg šećera.

Osnova parfema je topla i kremasta, a krasi je spoj vanilije, heliotropa, benzoina s Laosa i senzualni bijeli mošus. Bijela je i okrugla bočica ukrašena ružičastim kristalima – tako neodoljivo jednostavna, romantična i slatka.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju