Cake pops ili lizalice od kolača izazivaju veselje i divljenje na dječjim rođendanima i raznim tematskim događanjima, a idealne su i za vrijeme blagdana.

Ovaj desert koji možete pojesti ''s nogu'' svojim kreativnim raznovrsnim izdanjima poslužit će kao ukras na vašem blagdanskom stolu, ali i kao prigodan poklon vašim gostima ako ih umotate u prozirni celofan i ukrasite ukrasnom vrpcom.

Pronašli smo jednostavniju verziju od one klasične u kojoj se koristi biskvit za torte ili kolače i umjesto toga koristili omiljene mljevene kekse svih generacija, Plazmu.



Samu smjesa s finim mljevenim Plazma keksima bit će gotova u svega nekoliko minuta, a za ukrašavanje vam ne treba posebna spretnost ili kreativnost. No u jedno ne sumnjamo, ukrašene božićne lizalice na vašem blagdanskom stolu razveselit će odrasle jednako kao i djecu.


RECEPT – Božićne lizalice od mljevenog keksa

Sastojci:

150 g čokolade za kuhanje
50 g maslaca
150 g mljevenog Plazma keksa
2 žlice ruma
2 žlice smeđeg šećera

Za ukrašavanje:

200 g bijele čokolade
180 g čokolade za kuhanje
šarene mrvice za ukrašavanje, pereci…



Priprema:
1. U velikoj zdjeli kuhačom ili žlicom pomiješajte mljevene Plazma kekse, maslac omekšan na sobnoj temperaturi, otopljenu čokoladu, rum i smeđi šećer.

2. Nakon toga rukama dobro sjedinite mješavinu, oblikujte kuglice veličine oraha pa ih potom nataknite na štapić. Trik: Kako bi se kuglice bolje držale na štapićima, prije nego što ih nabodete, vrh štapića umočite u rastopljenu čokoladu.

3. Neukrašene lizalice ostavite u zamrzivaču na 10 minuta ili u hladnjaku na pola sata kako bi se smjesa stisnula i čokolada u koju ćete ih umakati brže stegnula na kuglicama.

4. Hladne lizalice umačite u bijelu i u tamnu čokoladu. Vrteći ih u zraku iznad zdjelice riješit ćete se viška čokolade i odmah krenite na ukrašavanje jestivim šarenim mrvicama. Radite li snjegovića, vrh lizalice umočite u šarene mrvice kako biste mu napravili kapu, veća kuglica može predstavljati pompon, a na nos stavite crvenu kuglicu.

Božićni štih vašim lizalicama od keksa dat ćete ako ih samo jednostavno ukrasite šećernim božikovinama, a svakom će osmijeh na lice razvući i mali čokoladni sobovi s ušima od pereca.

Na kuglicama s ''kraljevskom glazurom'' koju ste obojili zelenom prehrambenom bojom istisnite zelene boriće koje potom ukrasite šarenim mrvicama i zlatnom zvjezdicom na vrhu. Pustite maštu na volju i igrajte se s raznim dodacima i ukrasima za kolače.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju