Princeza Diana, između ostalog, bila je i ostala modna ikona, a njezinim odjevnim kombinacijama dive se i nove generacije koje se s princezinim likom upoznaju zahvaljujući serijama i filmovima o njezinom životu.

Tako su nedavno u javnost izašle fotografije glumice Elizabeth Debicki koja voljenu princezu glumi u novoj sezoni serije "Kruna" na kojima nosi remake poznate Dianine osvetničke haljine.

U svakom slučaju, Dinanin stil, koji je postao puno opušteniji nakon razvoda od princa Charlesa, i danas je omiljena tema modnih razgovora i inspiracija mnogima.

Ako se pita modne stručnjake, Diana je bila ta koja je davno i prva isfuravala neke trendove koji su danas aktualni. Njih sedam, koje je izdvojio Vogue, pogledajte u nastavku.

Slika nije dostupna "Sličnost je nevjerojatna": Fotografije sa seta Krune podsjetile na slavno izdanje princeze Diane

Lijepe točkice

Iako je Diana eksperimentirala s raznim printevima, jedan uzorak posebno joj se sviđao i nosila ga je tijekom cijele godine. Radi se o točkica svih veličina koje je nosila u raznim prigodama, a njezinu ljubav prema ovom uzorku posebno poštuje vojvotkinja od Cambridgea koja ih sama nosi u raznim prigodama.

Hlače za zabavu (Party hlače)

Za jedno od snimanja kraljevskog portreta Diana je odjenula ružičaste hlače s gingham uzorkom koje bi se danas mogle nazvati hlačama za zabavu, odnosno party hlačama.

Princeza Diana Sedam kultnih haljina za sedam važnih trenutaka u životu neprežaljene princeze Diane

Popularan trend pojavio se prošle godine kada je modna kuća Miu Miu predstavila gotovo identičan mode hlača, a u kolekciji za proljeće/ljeto ima i i Gucci.

Ovratnici svih vrsta

Princeza Diana neprestano je eksperimentirala s glomaznim ovratnicima i nije bilo tog stila i oblika koji nije probala, a u posljednje vrijeme upravo su takvi oversize ovratnici veliki modni trend.

Nautički šik

Diana je voljela nautičke odnosno mornarske detalje i odjeću inspiriranu mornaricom koju je rado nosila u raznim prigodama, a nautički šik i danas je rado nošen trend.

Moćni sakoi

Odvažni, upečatljivi sakoi bili su ključni dio Dianine garderobe, posebno za poslovne susrete, a posljednjih nekoliko godinama upravo su "statement" sakoi nezaobilazan dio mnogih garderoba.

Sportski šik

Čak i kada je odlazila u teretanu princeza Diana bila je oličenje stila. Njezine sportske kombinacije i danas su izvor inspiracije damama koje smatraju da i odlazak u teratanu može biti odlična prigoda za sjajnu kombinaciju.

#Normcore

Princeza Diana posvećivala je pažnju casual, ležernim izdanjima puno prije nego se pojavio pokret #normcore. Radi se o trendu odijevanja koji je nastao kao posljedica modne prezasićenosti i modnih trendova koji se sve brže mijenjaju. Poanta je da se ljudi koji slijede ovaj trend ne žele razlikovati previše od drugih po svojoj odjeći. Iako pripadnica kraljevske obitelji, Diana je itetako znala kako se ležerno odjenuti.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju