Mnogi ljudi misle da se od sunčevih zraka trebaju štititi samo kada je sunce najjače, odnosno u proljeće i ljeto. Međutim, radi se o zabludi - UV zrake utječu na našu kožu svih 365 dana u godini, zbog čega je dobro da zaštitni faktor bude dio vaše rutine tijekom svih 12 mjeseci.

Između ostalog, sunčeve zrake jedan su od najznačajnijih uzročnika znakova starenja na koži, poput tamnih mrlja i bora. Štetne zrake mogu dovesti čak i do raka kože, a na našu kožu utječu i u oblačnim i kišovitim danima.

Kada sjedimo u hladu ili nosimo šešir na glavi, samo smo djelomično zaštićeni, pa je svaki dan dobro zaštititi kožu zaštitnim faktorom. Poželjno je da koristite proizvode sa što većim zaštitnim faktorom. Nanosite ih velikodušno na dijelove tijela koji su uzloženi suncu i činite to barem 15-ak minuta prije izlaska iz kuće.

Slika nije dostupna Prepoznajete li se? Deset najčešćih pogrešaka koje radimo u njezi kože

Slika nije dostupna Preporuke iz prve ruke: Sedam čistača koje biraju žene s problematičnom kožom

Proizvod nanosite redovito, pogotovo ako puno vremena provodite vani.

I dok je nanošenje SPF-a mnogima rutina dok su na plažama, daleko od mora to često zna biti detalj na koji zaboravljamo ili izbjegavamo.

Ako svakodnevno nanosite make-up jedna opcija koja bi vam mogla olaškati i nanošenje faktora jest kupnja tonirane kreme ili pudera sa SPF-om. Na taj način prikrit ćete eventualne nadostatke na koži, a ona će osim toga biti njegovana i zaštićena.

Ovisno o onome što preferirate, BB kreme, CC kreme ili pudere, u našoj galeriji i u nastavku teksta pogledajte ponudu proizvoda s visokim SPF-om (30 i više) koji će svakodnevno štititi vaše lice.

1. Eucerin Sun Photoaging Control CC tonirana krema za sunčanje SPF 50+

Radi se o kremi za sunčanje lica za sve tipove kože koja, između ostalog, podržava mehanizam obnavljanja DNK-a kože, smanjuje znakove starenja kože i ujednačuje ten.

2. Missha M Perfect Cover BB krema SPF 42

Osim što štiti kožu od opasnih UV zraka, krema uspješno prekriva nedostatke na koži, ekstrakt kamilice umiruje nadraženu kožu, djelotvorno pomaže u obnovi stanica kože te ju hidratizira.

3. Vichy BB krema sa zaštitnim faktorom SPF 50

Ovu kremu odlikuje iznimno visoka zaštita od sunca koja otkriva idealan ten. Trenutačni je učinak ujednačen ten i prirodna preplanulost zahvaljujući BB teksturi. Namijenjena je ženama s mješovitom do masnom kožom.



4. La Roche-Posay Anthelios UV Daily Anti-age SPF 50+ Tinted Krema za lice

Radi se o dnevnoj anti-age kremi za osjetljivu kožu lica s visokom zaštitom (SPF50) i Cellox-B3 tehnologijom, koja korigira bore, mrlje na licu i koži vraća elastičnost.

5. Bioderma photoderm AR tonirana krema SPF 50

Ova krema pruža vrlo visoku UVA/UVB zaštitu od crvenila, protiv štetnih učinaka UV zraka opekline od sunca, alergije na sunce, itd. Smanjuje i sprječava crvenilo te štiti od rizika od oštećenja stanica i preranog starenja kože.

6. Clinique Superdefense CC krema SPF 30

Osim što ujednačava ten i prekriva manje nesavršenosti, ova krema i dugotrajno hidratizira lice. Njezin je dio i zaštitni faktor zahvaljujući kojem je koža zaštićena o štetnog sunčeva zračenja.

7. Shiseido Synchro Skin Self-Refreshing puder SPF 30

Ovaj puder sadrži tehnologiju ActiveForce koja koži osigurava savršen izgled koji traje satima. Otporan je na razmazivanje, vlagu, znoj i dodire te štiti kožu zaštitnim faktorom SDP 30.

8. Heliocare Color gel krema za toniranje SPF 50

Osim što štiti lice od oštećenja zbog utjecaja UV zračenja, ova krema intenzivno hidratizira i hrani kožu te je umiruje i omekšava.

9. Mac Cosmetics Studio Waterweight lagani hidratantni puder SPF 30

Radi se o puderu koji ten čini besprijekornim bez opterećenja. Idealan je za svakodnevno ujednačavanje i zaštitu kože lica koju hidratizira i štiti. Osim toga, puder ne stvara efekt maske i ne slijeva se u bore.

10. Estée Lauder Double Wear Nude Waterfresh tekući puder SPF 30

S ovim puderom koža izgleda svježe, prirodno i zdravo. Zahvaljujući SPF-u 30 i antioksidansima zaštićena je od UV zraka i drugih vanjskih zagađenja. Uz to puder i hidratizira kožu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju