Mnogi ljudi misle da se od sunčevih zraka trebaju štititi samo kada je sunce najjače, odnosno u proljeće i ljeto.

Galerija

Međutim, radi se o zabludi - UV zrake utječu na našu kožu svih 365 dana u godini, zbog čega je dobro da zaštitni faktor bude dio vaše rutine tijekom svih 12 mjeseci.

Između ostalog, sunčeve zrake jedan su od najznačajnijih uzročnika znakova starenja na koži, poput tamnih mrlja i bora. Štetne zrake mogu dovesti čak i do raka kože, a na našu kožu utječu i u oblačnim i kišovitim danima.

Kada sjedimo u hladu ili nosimo šešir na glavi, samo smo djelomično zaštićeni zbog čega je svaki dan dobro zaštititi kožu zaštitnim faktorom. Poželjno je da koristite proizvode sa što većim zaštitnim faktorom. Nanosite ih velikodušno na dijelove tijela koji su uzloženi suncu i činite to barem 15-ak minuta prije izlaska iz kuće.

Proizvod nanosite redovito, pogotovo ako puno vremena provodite vani.

I dok je nanošenje SPF-a mnogima rutina dok su na plažama, daleko od mora to često zna biti detalj na koji zaboravljamo ili ga izbjegavamo. Ako svakodnevno nanosite makeup jedna opcija koja bi vam mogla olaškati i nanošenje faktora je kupnja tonirane kreme ili pudera sa SPF-om. Na taj način prikrit ćete eventualne nadostatke na koži koja će osim toga biti njegovana i zaštićena.

Bez perutanja: 10 tekućih pudera koji maze i paze suhu kožu

Ovisno o onome što preferirate, BB kreme, CC kreme ili pudere, u našoj galeriji pogledajte ponudu proizvoda s visokom SPF-om (30 i više) koji će svakodnevno štititi vaše lice.

La Roche-Posay Anthelios Mineral One matirajuća krema za torniranje SPF 50+, 144,90 kn
La Roche-Posay Anthelios Mineral One matirajuća krema za torniranje SPF 50+, 144,90 kn (Foto: Internetska stranica proizvođača)