Nakon svake važnije dodjele nagrada tradicionalno se skupljaju dojmovi o dobitnicima (i gubitnicima) te o modnim izdanjima koja smo imali prilike vidjeti na crvenom tepihu. Tako se i jutro nakon 27. dodjele nagrada Critics Choice, održane u Los Angelesu, raspravlja o tome tko zaslužuje titule najbolje i najgore odjevenih.

Kada su u pitanju dame, haljina koja je najviše podijelila mišljenja definitivno je ona u kojoj je na dodjelu došla Lady Gaga. Nominirana u kategoriji najbolje glumice za film "House of Gucci", Lady Gaga za ovu priliku prigodno je odabrala i haljinu modne kuće Gucci.

Dizajner Alessandro Michele za nju je osmislio blijedožutu haljinu naglašenog struka s grudnjakom i rubom u kontrastnoj crnoj boji. Na predjelu struka haljina je ukrašena sitnim kristalima, a Gaga je uz nju odjenula i čipkasti bolero u crnoj boji.

I dok se nekima svidjela ova hibridna kreacija u kojoj se miješaju različiti stilovi, drugi su zaključili kako je ovo jedno od Gaginih lošijih modnih izdanja u ovoj sezoni dodjela nagrada.

Nije ovo jedina kreacija modne kuće Gucci na dodjeli koja izaziva rasprave i podjele. Glumica Jodie Turner-Smith također je odabrala njihovu haljinu koja se na crvenom tepihu prije svega istaknula bojom.

Svi se slažu kako je u pitanju predivna nijansa plave boje koja joj je savršeno pristajala i hvale zanimljiv kroj haljine, a kritike su upućene isključivo naboranom i pomalo zgužvanom materijalu zbog kojeg je izostao dojam glamura. To nije nimalo smetalo njezinu suprugu Joshui Jacksonu, koji je zadivljeno gledao Jodie dok je samouvjereno pozirala fotografima.

Jung Ho-yeon, zvijezda južnokorejske hit-serije "Squid Game", za ovu prigodu povjerenje je poklonila francuskoj modnoj kući Louis Vuitton. Nosila je haljinu iz njihove ready-to-wear kolekcije za proljeće/ljeto 2022. godine.

Model je inspiriran stilom 20-ih godina prošlog stoljeća, ali u sebi ima i dašak rokokoa zahvaljujući "panieru", obliku podsuknje s bočno postavljenim košaricama koje proširuju haljinu. Ovakav tip podsuknje bio je popularan na francuskom dvoru krajem 17. i početkom 18. stoljeća, u razdoblju koje često inspirira nove kreacije Nicolasa Ghesquièrea, kreativnog direktora Louisa Vuittona.

Ista modna kuća odjenula je i Selenu Gomez, koja je odnijela titulu najveće modne pobjednice na dodjeli Critics Choicea. I dalje se nižu pohvale na račun njezine crvene toalete s plaštem kojom je pokorila crveni tepih i sve zasjenila. Selena se odlučila za klasičan glamur i definitivno nije pogriješila.

Kristen Stewart, nominirana u kategoriji najbolje glumice za film "Spencer", igrala je na kartu maksimalne jednostavnosti. Na ovakvim događanjima navikli smo vidjeti Kristen u kreacijama modne kuće Chanel, kojoj je godinama vjerna, ali ovaj put za nju je po mjeri haljinu napravila modna kuća Dolce & Gabbana.

Duga uska haljina na bretele u nude nijansi prati liniju tijela i ukrašena je gomilom sitnih kristala, zbog kojih je glumica doslovno blistala na svakom koraku. U kombinaciji s pomalo ležernom frizurom koju je njezin frizer Adil Abergel osmislio inspiriran Nadjom Auermann i Helenom Christensen, supermodelima iz 90-ih, Kristen je predstavila jedno od najjednostavnijih izdanja na dodjeli, ali ništa manje efektno od ostalih dama koje su odabrale raskošnije kreacije.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju