Jučer je u Parizu započelo novo izdanje "haute couture" tjedna mode za sezonu proljeće/ljeto 2022. godine. Svoju novu kolekciju među prvima je pokazala legendarna francuska modna kuća Dior.

Modni kritičari već hvale kolekciju u kojoj je predstavljen niz sofisticiranih i vrlo nosivih kreacija, koje bi se bez problema mogle uklopiti u svakodnevnu garderobu, što zapravo i nije čest slučaj kada su u pitanju haute couture komadi.

Maria Grazia Chiuri, kreativna direktorica Diora, za Vogue je novu kolekciju opisala kao vrlo smirenu.

Točno takav dojam ostavljaju fantastična vunena formalna odijela, dugački kaputi savršenog ravnog kroja lišeni svih suvišnih detalja, prozračne svilene bluze i gotovo vilinski nježne haljine od šifona.

Neuobičajeno smirena za proljetno-ljetnu sezonu je i zastupljena paleta boja. Naime, umjesto klasične eksplozije šarenila, koju često možemo vidjeti u kolekcijama za ovu sezonu, Mariza Grazia Chiuri zaželjela se maksimalne neutralnosti.

Kolekcijom dominira bijela boja, toliko moćna u svojoj jednostavnosti. Slijede je crna i siva, s tek pokojim pojavljivanjem boje slonovače.

Krojevi su vrlo strogi i suptilni, nimalo dramatični, kao što je to običaj kod kolekcija visoke mode, a kao najteatralniji komad ističe se dugački crni plašt od baršuna, koji će sigurno naći svoje mjesto na jednom od nadolazećih crvenih tepiha.

Zavirite u galeriju i razgledajte predivne kreacije iz haute couture kolekcije modne kuće Dior za proljeće/ljeto 2022. godine.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju