Debeljuškasta slatkica bundeva, zvana i kraljica jeseni, još je jednom dočekala svoju sezonu. Ova povrtnica može biti i savršen rekvizit za dekoriranje doma, a mi vam donosimo 12 ideja za najljepše i najposebnije dekoracije.

Bundeva je prozvana kraljicom jeseni zbog svojih ljekovitih svojstava jer je bogata antioksidantima i karotenom, a pogotovo vitamina C i E, zbog čega je idealna u borbi protiv srčanih bolesti, rizika od raka, očne mrene i moždanog udara.

Njezino lako probavljivo meso sadrži vrlo malo kalorija, dok je u žuto-narančastim plodovima nagomilano bogatstvo minerala i vitamina.

Ako vas okus bundeve ne privlači, tu su sjemenke ili koštice bundeve kao odličan izvor bjelančevina koje, ovisno o vrsti, sadrže do 31 posto ukupnog sadržaja sjemenke.

Bučino ulje pak sadrži velik postotak beta-karotena, vitamina E i kalija. Iako se u 100 grama ulja nalazi 900 kalorija, treba imati na umu kako je za fantastičan okus salate dovoljna tek jedna žlica.

Jesen 10 ideja uz koje jesen postaje (naj)ljepše godišnje doba

Osim što je poželjan gost na tanjuru, bundeva će divno izgledati i oko tanjura te u drugim dijelovima vašeg doma u obliku ukrasa. Od ove debeljuškaste slatkice mogu se stvoriti najljepše jesenske dekoracije za dom u kojima ćete uživati, a vaši će gosti njima biti očarani.



Što kažete na ideju da izdubite bundevu i u nju stavite raznoliko cvijeće, lišće i crveni glog?

Kraljica jeseni neka vam posluži i za dekoriranje stola za jelo, pa primjerice u izdubljenu bundevu stavite pribor za jelo. Svaki prolaznik sigurno će zastati ispred vašeg prozora ukrašenog bundevama i bocama u boji. Od malih bundeva možete napraviti i preslatke svijećnjake. Razigrajte maštu jer ideja je stvarno puno!

Razgledajte fotografije u našoj galeriji i neka vas inspiriraju za vlastite ideje uz koje će vaš dom izgledati poput mjesta iz neke čudesne priče.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju