Ušli smo u jesen i mijenjanje prirode itekako nam daje do znanja da smo u jednom od najljepših godišnjih doba. Upravo je to prilika kada nam sama priroda daje neke od najljepših dekoracija, a mnoge od njih vrlo lako i brzo možemo uklopiti u svoj dom. Osim što za njihovo stiliziranje treba svega nekoliko minuta, većina njih dostupna je i tijekom šetnje prirodom.

Galerija Najljepše jesenske dekoracije iz prirode Najljepše jesenske dekoracije iz prirode Najljepše jesenske dekoracije iz prirode +2 Suhe hortenzije su posebno lijep jesenski ukras

1. Vaza s hortenzijama

Iako su hortenzije prvenstveno ljetno cvijeće, ovih dana, dok su na svome izdisaju, obiluju pravim jesenskim bojama, sve od zelenkastih do tamnocrvenih tonova.

Zato se vrlo lako mogu uklopiti u bilo koji prostor koji želimo začiniti jesenskim ugođajem. Kod hortenzija je sjajno to što ni osušene neće izgubiti svoju draž, pa ih možete držati u vazi (bez vode) mjesecima. Samo ih zaštite sprejem za kosu kako latice ne bi opadale.

Najljepše jesenske dekoracije iz prirode Suhe hortenzije su posebno lijep jesenski ukras (Foto: Living4media)

2. Pladanj s ukrasnim bundevama

Polja, tržnice, pa i trgovine s namirnicama pune su bundeva najrazličitijih sorti. Od njih se mogu napraviti slasna jela poput guste juhe, no one mogu biti i sjajna dekoracija.

Posebno će efektno izgledati ako nekoliko njih grupirate na drvenom ili staklenom pladnju, pazeći pritom na korištenje različitih oblika, boja i veličina. To može biti središnja dekoracija na kuhinjskom stolu ili pak u dnevnoj sobi, a jednako će efektno izgledati i na prozorskoj dasci.

3. Staklena vaza sa žirevima i kestenima

Tijekom šetnje parkom ili šumom na travi možete pronaći obilje divljih kestena i žireva, a upravo oni mogu poslužiti kao jedna od najjednostavnijih jesenskih dekoracija. Jednostavno ih skupite u staklenu vazu ili širu posudu, a težite li modernom stilu uređenja, neka ta vaza bude četvrtastog oblika. Kako bi se razbila njihova smeđa boja, dodajte i "kućice" kestena, odnosno bodljikavu ovojnicu u kojoj se razvija kesten.

Najljepše jesenske dekoracije iz prirode U staklenu vazu ili sviječnjak možete posložiti kestene i žireve (Foto: Living4media)

4. Vijenac od šipka

Ako svojim gostima želite poželjeti dobrodošlicu ili pak jednostavno sami uživati u pogledu na jedinstveni vijenac svaki put kada stignete kući, napravite vijenac od grančica šipka. Sve što vam treba jest malo vrtlarske žice, škare i baza vijenca koja može biti izrađena od šiba ili cvjećarske spužve.

Ako se radi o spužvi, grančice naprosto ubodite u vijenac sve dok ne dobijete izgled kakav želite. Radi li se o bazi izrađenoj od šiba, preporučujemo da grančice šipka prvo grupirate u male buketiće kako biste ih lakše učvrstili na bazu, ali i dobili popunjeniji izgled vijenca. Jednom kada dobijete željeni izgled, dodajte ukrasnu vrpcu i objesite je na vrata. Kako se šipak bude sušio, tako će i vijenac mijenjati oblik, ali i pružiti mirisne note.

Najljepše jesenske dekoracije iz prirode Vijenac od šipka je jesenski ukras koji brzo možete iskombinirati (Foto: Living4media)

5. Erike u svim bojama

Jedan od prvih znakova da je jesen stigla svakako je i prisutnost erika na našim tržnicama. Biljka erika dolazi u bijeloj, ružičastoj, ljubičastoj i crvenoj boji te je upravo zato savršena za dodavanje jesenskih boja interijerima. Iako voli i niske temperature te se bez problema može držati na balkonu čitavu zimu, ujedno može biti i ukras unutarnjih prostora.

Ako u veću teglu grupirate nekoliko njih, dobit ćete pravi aranžman kojeg se ne bi posramile ni cvjećarnice.

Najljepše jesenske dekoracije iz prirode Erika je jedan od prvih znakova jeseni i dolazi u raznim bojama (Foto: Living4media)

U nekoliko koraka do balkona koji će i tijekom jeseni biti omiljeno mjesto za uživanje Uređenje balkona Uređenje balkona Uređenje balkona +6 Uređenje balkona

Ukras iz prirode: Ideje uz koje skroman šipak može ukrasiti svaki kutak u domu Vjenčić od šipka Ukras sa šipkom Ukras sa šipkom +4 Ukras sa šipkom

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju