Svakoga ljeta popularni su odjevni komadi od prirodnih tkanina u bijeloj boji u kojima koža diše i koji odbijaju sunčeve zrake. Nose se i sandale otvorenih prstiju, bijele tenisice i drugi modni dodaci u toj boji.

No uz tu modnu klasiku, ove su sezone postali popularni i neki drugi odjevni komadi – i u svjetskim metropolama mode i na hrvatskim ulicama i trgovima.

Heklani komadi
Heklanje je opet in, ali i komadi napravljeni tom kreativnom tehnikom. Među damama popularni su kukičani crop-topovi koji se sjajno kombiniraju uz bijele hlače visokog struka, šarene heklane haljine, pa čak i ljetni šeširići i torbice.

Slika nije dostupna Od 119 kuna: 15 modela popularnih sandala iz novih kolekcija koje su podijelile Hrvatice

Sandale četvrtasta oblika
Kožnate sandale otvorenih prstiju i četvrtasta oblika vratile su se u modu na velika vrata. Bez obzira na to kupujete li u cjenovno povoljnijim trgovinama ili preferirate skuplje dizajnerske brendove, ovi su modeli vrlo ugodni za nošenje.

Vrlo se lako kombiniraju za dnevne i večernje prilike, a spariti ih možete s ležernim kratkim hlačama ili svečanijim večernjim haljinama. Povratak su doživjele čak i četvrtaste japanke s povišenim potpeticama.

Kratke hlače visokog struka
Crop-topovi se sjajno kombiniraju uz kratke hlače visokog struka. Ne čudi stoga što je ovaj tip hlačica vrlo popularan u ljetno vrijeme. Birati možete modele od prirodnih tkanina poput pamuka i lana, traper-verzije ili hlačice od mješavine umjetnih materijala.

Izrezani komadi odjeće

Odjevni komadi asimetričnog oblika s izrezanim dijelom na predjelu grudi ili struka također su se vratili u modu ovoga ljeta. Osobito su popularne haljine s izrezanim dijelovima, hlače kojima nedostaje dio pasice na struku ili majice s neobičnim dekolteom.

Slika nije dostupna Laganini centrom Zagreba: Kratke hlače koje obožavaju prugastu košulju i tenisice

Poluprozirni komadi
Kakvo bi to ljeto bilo bez polu-prozirne haljine ili tunike za plažu? Ljetno vrijeme obično donosi sa sobom odvažnije modne igre, koje se oslikava i na izborima za večernje izlaske. Popularne su i bluze suknje te haljine napravljene od polu-prozirnih materijala ispod kojih je potrebno odjenuti odgovarajuće donje rublje.

Boja zelene trave
S bijelom bojom odjeće ne možete pogriješiti u ljetno vrijeme. Ne samo da prekrasno ističe preplanulu put, već i štiti od sunčanih zraka. Oni odvažniji biraju pak jarke boje odjevnih komada od žute nijanse do boje zelene trave koja krasi sve, od obuće i torbica do haljina, majica i suknji.

Tropski uzorci
Ako ove godine ne planirate nikamo na odmor, to i dalje ne znači da ne možete uživati u tropskom doživljaju. Tropski uzorak s egzotičnim voćem, palmama i drugim sličnim detaljima hit je i ove godine, a ukrašava sve, od ležernih haljina do kupaćih kostima.

Visoko izrezani kupaći kostimi
Bez obzira na to preferirate li jednodijelne badiće ili bikinije – ove godine sve su popularniji visoko izrezani kupaći kostimi. Ovaj odvažni kroj vizualno produžuje noge, pa je popularan među ženama.

Bijeli kupaći kostimi dodatno naglašavaju preplanulu put Već od 45 kuna: 10 kupaćih kostima koji najbolje pristaju preplanuloj koži

Hlače predimenzioniranih nogavica
Ako niste jedna od onih dama koji vole pokazivati noge u javnosti, pallazo hlače izvrsno su rješenje. I ove godine popularne su hlače predimenzioniranih dugih nogavica sa zanimljivim uzorcima koje su ugodne za nošenje i na visokim temperaturama.

Torbice s debelim lancem

I dalje su vrlo popularne torbice s debelim pozlaćenim ili posrebrenim lancem. Bez obzira na to kupujete li u Zari ili više volite brend Bottega Veneta, ovaj će tip torbice proljepšati svaku modnu kombinaciju. Bolje će, dakako, izgledati u kombinaciji za večernji izlazak.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju