Ove godine proslavljamo točno tri desetljeća otkako je izabrana prva Miss Hrvatske za Miss svijeta. Tamnokosa ljepotica Elena Šuran osvojila je simpatije žirija i javnosti te davne 1992. godine.

Iako su joj zahvaljujući tituli miss Hrvatske otvorena mnoga vrata u industriji ljepote, Elena Šuran je vrlo brzo shvatila da manekenski posao nije za nju. Svjetla kamera zamijenila je mirnim obiteljskim životom te se gotovo nikada ne pojavljuje na javnim događanjima.

To nije slučaj i s Miss Hrvatske 1998. godine – Lejlom Šehović (danas Filipović). Lejla održava uspješnu karijeru – zaštitno je lice poznatih modnih i kozmetičkih brendova, a postala je i influenserica na društvenim mrežama.

Miss Hrvatske 2001. godine – Rajna Raguž – karijeru je okrenula u suprotnom smjeru. Umjesto ispred fotoaparata, stoji iza njega. Uspješna fotografkinja je i ponosna majka troje mališana, koja trenutke iz svojeg privatnog života rado objavljuje na Instagramu.

Najveći uspjeh na izboru za Miss svijeta u 30-godišnjoj povijesti sudjelovanja hrvatskih predstavnica ostvarila je Anica Martinović (danas Kovač).

Miss Hrvatske 1995. godine proglašena je prvom pratiljom Miss svijeta u Sun Cityju u Južnoafričkoj Republici, ali i Miss Europe.

Slika nije dostupna Pogledajte kako su izgledale poznate glumice kada su bile misice

Slika nije dostupna "Miss svijeta": Senzualna haljina Lejle Filipović s adutom jačim i od dekoltea

Kako danas izgledaju neke od hrvatskih misica, provjerite u našoj fotogaleriji.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju