Osvježavajući, vedri, lagani, nenametljivi, a opet primjetni - donosimo deset parfema i toaletnih voda koje ćete željeti nositi i kada ste doma.

 

Elizabeth Arden White Tea
Toaletna voda inspirirana toplim i "utješnim" mirisom i okusom bijelog čaja. Ovaj miris donosi mir, spokoj, odmor i osvježenje tijela i duha kroz izvrsnu kompoziciju koja će oduševiti ljubitelje aromatičnih mirisa.

Kompozicija vode White Tea otvara se talijanskom mandarinom, esencijom muškatne žalfije, akordom morskog zraka i japanskom divljom paprati. U srcu je ekstrakt bijelog čaja kombiniran s absolutom matea iz Paragvaja, akordom bijelog irisa i Sapucaya akordom. Osnova udružuje drvene note Madrasa, absolut sjemena ambrete, absolut tonke iz Venezuele, ambermax i trio mošusa.

Osvježavajući, vedri, lagani, nenametljivi, a opet primjetni - donosimo deset mirisa koje ćete željeti nositi i kada ste doma

Chanel Chance Eau Fraîche
Svježa i cvjetna toaletna voda čije žive, energične note utjelovljuju radost i nove prilike koje nikada ne smijete propuštati, baš kao što ih nije propuštala ni Coco Chanel.

Čiste note citrusa i mošusa ove nenametljive, a opet primjetne vode prve će vam privući pažnju. Nakon što iščeznu, oduševit će vas pojava skladnog mirisa svježeg cvijeta zumbula i jasmina. Očaravajuća mirisna simfonija završava kombinacijom drva, jantara i vetivera.

Slika nije dostupna Tako uzbudljiva! Nova proljetna izdanja popularnih parfema

Jo Malone London Wood Sage & Sea Salt
Miris koji budi osjećaj užitka, slobode i bijega u prirodu, inspiriran jedinstvenim karakterom i kvalitetama britanske plaže. Kompoziciju mirisa čine sjeme ambrete, morska sol, kadulja te je upotpunjena crvenim algama i grejpom.

Morski zrak pomiješan je sa slanom i mineralnom teksturom pijeska i kamenja. Kao miris mokrog drveta posjeduje prirodni i svježu sofisticiranost. Kompleksna kombinacija drveta i mora nalazi se u njegovoj srži. Donosi osjećaj slobode i duha prirode.

Dolce & Gabbana Light Blue
Vrlo popularan ljetni miris koji svojom šarmantnom ležernošću podsjeća na povjetarac, to je cvjetno-voćni miris sicilijanskog ljeta. Sočne i vlažne note limete i čempresa bude asocijaciju na šumu na morskoj obali.

Žena nanosi parfem Znate one žene koje uvijek mirišu dobro? Ovo su njihove tajne

Slika nije dostupna Tri veličanstvena: Izabrani su najbolji ženski, muški i unisex parfem u 2019. godini

Miris koji se opisuje kao radost života i kojim dominiraju citrusni plodovi i jabuke sadrži sicilijanski limun, jabuku Granny Smith, zvončice, jasmin, bambus i bijelu ružu.

Chloé Love Story
Parfemi modne kuće Chloé uvijek donose nešto svježe, uzbudljivo, osnažujuće i novo. Love Story je opojan spoj voćnih cvjetnih vrsta poput jasmina i nerolija, koji simboliziraju nove početke.

Miris se otvara aromama limuna, sočne kruške i juzua koji nadalje vodi u carstvo cvijeća gdje bujaju narančin cvijet i biljka badravka. U završnim tonovima opet nešto drugačije - sandalovina, cedar i jantar. Osvaja i osvježeni dizajn prepoznatljive klasične bočice kuće Chloé. 

Tom Ford Neroli Portofino Acqua
Sanjarite o tome da ste negdje na brodu, pogled vam puca na morsko prostranstvo, zaboravljate na užurbanost života i upijate osvježavajući zrak. Za sada, ondje vas može odvesti miris Neroli Portofino Acqua.

Riječ je o laganijoj unisex verziji signature mirisa brenda Tom Ford, Neroli, te sadrži note citrusa i ambera koje će vas u trenutku teleportirati na talijansku rivijeru. Miris kombinira svježe tonove mandarine i bergamota, koji se polako miješaju s narančinim cvijećem i profinjenim amberom.

Muškarac i perfem Uh, baš dobri! 10 parfema koje žene najviše vole osjetiti na muškarcu

Zara No.3 Woody
Parfem koji osvaja svježim, zelenim mirisom drva. Otvara se vrlo svježim aromama jabuke i cvijeća uz dodir zelenih akorda. Ta kompozicija stvara zanimljiv miris, svjež, ali nimalo citrusan. Ubrzo, počinje se osjećati još cvjetnih nota koje većinom dodaju zelenkasti miris.

Baza daje lijepi dašak cedrovine, zaslužne za drvenasti karakter mirisa. Gornje note čine frezija, listovi ljubičice i jabuka; u srednjim notama spajaju se cedar, ambroxan i ljubičica, dok su baza bijeli mošus, mat i začini.

Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh
Zabavan cvjetno-voćni miris koji će vas odvesti na neko vedro, sretno mjesto. Gornje note čine grejp, zeleni akordi, malina i kruška; srednje note su jasmin, ruža, ljubičica, liči i cvijet drveta jabuke, dok u baznim notama osvajaju mošus, djevičanski cedar i šljiva.

Gucci Bloom
Miris zamišljen kao bogati vrt pun različitog cvijeća te opojnih mirisa. Prirodna tuberoza iz Indije povezana je s jasminom. Ekstrakt pupa jasmina dobiven je dosad nekorištenom metodom ekstrakcije, koja spaja prirodne odlike jasmina i njegovih molekula da ostavi osjećaj svježega mirisa na koži.

Gucci Bloom također sadrži note još jednog cvijeta koji se prvi puta koristi u svijetu mirisa – Rangoon Creeper. Otkriven u južnoj Indiji, Rangoon Creeper utjelovljuje koncept i ime mirisa, mijenja boje od bijele u početku koja prelazi na ružičastu te na kraju u crvenu boju kada procvjeta.

Giorgio Armani Acqua Di Gioia
Inspiriran ljetnim praznicima koje je dizajner provodio na otoku Pantelleria (gdje Armani ima vile), ovaj miris nastao je inspiriran idejom bijega u prirodu. Parfem je spoj osvježavajućih nota zdrobljenog lišća mente i limuna s Calabrije te slatkog jasmina i ružičastog papra uz bazu od bušina, šećera i djevičanskog cedra. Miris je svjež, privlačan i čist, savršen za tople dane.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju