Uh, kako li je samo dobro osjetiti na muškarcu fini parfem, zar ne? Stranica Faveable provela je istraživanje i dala ženama 97 muških mirisa na testiranje. Rangirale su ih prema vlastitim preferencijama te sastavile listu 10 najboljih muških parfema prema izboru žena.

Galerija Najbolji muški parfemi po izboru žena - 8 Najbolji muški parfemi po izboru žena - 1 Najbolji muški parfemi po izboru žena - 7 +7 Chanel 'Bleu'  

1. Gucci "Guilty Pour Homme"

Provokativan i zavodljiv miris koji se otvara s akordima lavande i limuna ostavljajući mjesta za ugodne arome cvjetova naranče, koji se rascvjetavaju u samom srcu parfema. Donje note skreću pažnju toplim drvenim akordima cedra i pačulija, koji daju stabilni, uzbudljivi i topli ton čitavoj kompoziciji. Bočica kombinirana od hladnog metala i teškog stakla utjelovljuje muževnost, luksuz i eleganciju.

Najbolji muški parfemi po izboru žena - 2 Gucci 'Guilty Pour Homme' (Foto: Promo)

2. Versace "Eros"

Svjež, drven i blago orijentalni miris u kojem se ulje nane stapa sa zelenom jabukom i limunom iz Italije. Toplinu daje tonka iz Venezuele pomiješana s ambroksanom i cvjetovima geranijuma. U donjim notama su vanilija s Madagaskara, vetiver, hrastova mahovina i cedrovina. Atraktivna bočica parfema izrađena je od stakla tirkizne boje i ukrašena s glavom meduze, zaštitnim znakom kuće Versace.

Najbolji muški parfemi po izboru žena - 8 Versace 'Eros' (Foto: Promo)

Stranica Faveable provela je istraživanje i dala ženama 97 muških mirisa na testiranje. Rangirale su ih prema vlastitim preferencijama te sastavile listu 10 najboljih muških parfema

3. Dior "Sauvage"

Miris inspiriran divljinom i otvorenim prostorima, plavim nebom koje prekriva stjenovite pejzaže te vrućinom ispod pustinjskog sunca. Svjež je, sirov i plemenit u isto vrijeme. Svježe gornje note karabrijskog bergamota susreću se s ambroksanom dobivenim iz dragocjenog ambergrisa i njegovim drvenim tragom.

Najbolji muški parfemi po izboru žena - 1 Dior 'Sauvage' (Foto: Promo)

4. Paco Rabanne "1 Million Lucky"

Pulsirajući i očaravajući miris drvenih i gurmanskih tonova koji se opisuje i riječima svjež, vedar i senzualan. Nota lješnjaka obogaćuje kompoziciju drvenih elemenata te svježeg ozona u kombinaciji sa šljivama. Privlačna i zanimljiva platinasta bočica oličenje je luksuza.

Najbolji muški parfemi po izboru žena - 7 Paco Rabanne '1 Million Lucky' (Foto: Promo)

5. "Bleu de Chanel"

Miris koji je posvećen slobodi – beskrajnoj, dubokoj i bezgraničnoj. Drveno-aromatična kompozicija zalazi u senzualni i orijentalni teritorij ambera koji obogaćuje drvenu svježinu parfema te joj daje baršunastu notu.

Najbolji muški parfemi po izboru žena - 4 Chanel 'Bleu' (Foto: Promo)

6. Jimmy Choo "Man"

Miris namijenjen sofisticiranom i samouvjerenom muškarcu s izrazitim smislom za stil. Moderan i svjež miris koji kombinira aromatične, voćne i drvene note. Tu su akordi dinje, ružičastog papra, lista ananasa, lavande i pačulija.

Najbolji muški parfemi po izboru žena - 6 Jimmy Choo 'Man' (Foto: Promo)

7. Giorgio Armani "Acqua di Gio Absolu"

Miris senzualne, tople i elegantne kompozicije. Pored ključnih nota morske vode, voća i pačulija koji odražavaju harmonijski spoj vode i drveta, u kompoziciji su zastupljene i note bergamota, ružmarina, lavande i geranijuma, koji održavaju muževnost uz balzamičnu toplinu tonke zaslužnu za senzualnu stranu mirisa. Drveni čep spaja se s metalnim prstenom koji leži na staklenoj transparentnoj bočici – dizajn koji odražava drvene i vodene tonove kompozicije.

Najbolji muški parfemi po izboru žena - 10 Giorgio Armani 'Acqua di Gio Absolu' (Foto: Promo)

8. Givenchy "Gentlemen Only Absolute"

Miris je bogata varijanta džentlmena u svom najboljem izdanju. Namijenjen profinjenom i elegantnom muškarcu, ovaj parfem inspiriran je visokom modom kuće Givenchy. Reski, pomalo metalni bergamot u vrhu vodi do toplog srca koje sadrži trio začina: muškatni orah, cimet i šafran. Putena kombinacija sandalovine i vanilije omotava bazu parfema.

Najbolji muški parfemi po izboru žena - 5 Givenchy 'Gentlemen Only Absolute' (Foto: Promo)

9. Guess "Seductive Homme Blue"

Mirisna kompozicija koja crpi inspiraciju iz morskih dubina obogaćena je začinima i drvenim tonovima. U vrhu su smještene note citrusnog kavijara, kardamoma i crnog papra. Srce mirisa obuhvaća Blue Coral AquaSpace i geranium nakon kojih slijedi drvena baza kašmira, mahovine i Rippled Sand akorda.

Najbolji muški parfemi po izboru žena - 9 Guess 'Seductive Homme Blue' (Foto: Promo)

10. Yves Saint Laurent "La Nuit De L'homme"

Tamna i moćna bočica najavljuje snažne sastojke parfema. Veo misterije i eksplozivni začinski akord otkriva kardamom uz iskričavu svježinu bergamota, cedra i lavande koji predstavljaju mušku snagu. Kumin i vetiver u osnovi mirisu daju senzualni finiš i bogat elegantni smiraj.

Najbolji muški parfemi po izboru žena - 3 Yves Saint Laurent 'La Nuit De L'homme' (Foto: Promo)

10 muških mirisa koje žene vole posuditi od partnera (ali i kupiti svoju bočicu) Bočica muškog parfema Chanel Allure Homme Sport Creed Silver Mountain Water +7 Guerlain Vetiver Od poznatih klasika do novih miljenika: Ovo je 13 najprodavanijih parfema na svijetu Dior J'adore Viktor & Rolf Flowerbomb Yves Saint Laurent Black Opium +9 Giorgio Armani Si

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju