Koji su parfemi bili najpopularniji u 2019. godini, odabrale su čitateljice portala Fragrantica, parfemske online enciklopedije. Saznajte koji su mirisi odnijeli pobjedu u kategorijama najbolji ženski, muški i unisex parfem – možda se među njima nalazi i vaš mirisni favorit.

NAJBOLJI ŽENSKI PARFEM U 2019. GODINI: Guerlain "Mon Guerlain Eau de Parfum Intense"
Ovaj Guerlainov parfemski dragulj osvojio je žene svojim vrlo slatkim i puderastim, ali sofisticiranim mirisom. Parfem pripada grupi orijentalno-drvenih mirisa čije gornje note čine lavanda, mandarina i bergamot. U srednjim notama pršti bogatstvo ruže, jasmina, vanilije s Tahitija i vanilije s Madagaskara, dok u baznim notama svojim aromama osvajaju pačuli, benzoin, sladić, kumarin, australijska sandalovina i bijeli mošus.

Koji su parfemi bili najpopularniji u 2019. godini, odabrale su čitateljice portala Fragrantica

NAJBOLJI MUŠKI PARFEM U 2019. GODINI: Tom Ford "Ombré Leather"
Smion i intenzivan parfem čiji opojni miris kože, favorit među mirisnim aromama već godinama, osvaja na prvi špric. S godinama je miris kože iz grube i začinjene prešao u laganiju i opušteniju varijantu, a ovaj pobjednički parfem Toma Forda spaja najbolje od obje verzije. Gornju notu mirisa čini kardamom, u srednjim notama dolaze jasmin sambac i koža, dok su za bazne note izabrani pačuli, amber i mahovina.

Žena nanosi parfem Znate one žene koje uvijek mirišu dobro? Ovo su njihove tajne

Slika nije dostupna Moj prvi parfem: 15 najdražih mirisa koji se ne zaboravljaju

Prema izboru čitateljica portala Fragrantica, "Ombré Leather" pobijedio je u kategoriji najbolji muški parfem u 2019. godini, no zapravo je riječ o unisex mirisu koji koriste i žene.

NAJBOLJI UNISEX PARFEM U 2019. GODINI: Chanel "Coromandel Parfum"
Nova varijacija mirisa Coromandel iz kolekcije Les Exclusifs de Chanel. Coromandel Parfum je mračnija i intenzivnija interpretacija koja ističe raskoš orijentalno-drvenastog karaktera parfema. Tamjan je pojačan kako bi parfem dobio vibrantnost u dodiru sa kožom. Veća koncentracija labdanuma iz Andaluzije otkriva zadimljene i kožne naglaske njegove ambrene note. Gusta tekstura baršunastog benzoina daje toplu i očaravajuću dubinu.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju