Halle Berry je prva Afro-Amerikanka koja je dobila Oscara u kategoriji za najbolju glumicu 2002. godine. Dakako, bila je riječ o ulozi za film "Monster's Ball" koji joj je otvorio mnoga vrata u Hollywoodu. Danas je smatraju jednom od najuspješnijih glumica uopće.

Malo tko sjeća se da je Halle Berry svoj zvjezdani put započela na natjecanjima ljepote. Proglašena je Miss Teen Amerike 1985. godine, a godinu dana kasnije ovjenčana je titulom Miss Ohia te je otišla na natjecanje za Miss Universe SAD-a gdje je bila prva pratilja.

Natjecanje ljepote bila je velika odskočna daska i Gal Gadot koja je 2004. godine ponijela titulu Miss Izreala. Danas je filmska publika najviše pamti po ulozi superjunakinje "Wonder Women" temeljenoj na stripovima DC Comicsa



Prestižnu lentu za Miss svijeta, pak, nosile su dvije indijske ljepotice, a danas poznate glumice - Aishwarya Rai 1994. godine i Priyanka Chopra 2000. godine.

Slika nije dostupna Najljepše od najljepših: 17 indijskih misica koje su pokorile izbore ljepote

Slika nije dostupna (Ni)tko (ni)je savršen: Kako bez šminke izgledaju najljepše žene svijeta?

Koje su sve slavne dame započele svoj zvjezdani put na natjecanjima ljepote i kako izgledaju sve ljepše i ljepše s godinama. provjerite u našoj fotogaleriji na početku teksta.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju