Lady Gaga na londonskoj premijeri filma Dinastija Gucci zablistala je u osebujnoj ljubičastoj kreaciji ove talijanske modne kuće koju je dizajnirao Alessandro Michele.

Američka pjevačica i glumica dramatičnu je kreaciju nadopunila cipelama-platformama s vrtoglavom potpeticom te mrežastim čarapama. Štoviše, odabrala je samostojeće mrežaste čarape, kakve se rijetko kad mogu vidjeti na crvenom tepihu.

Mrežaste čarape nedavno je na crvenom tepihu dodjele nagrada People's Choice Awards u Santa Monici nosila i manekenka Paris Jackson. Ona ih je također sparila s platformama te asimetričnom haljinom britanske dizajnerice Vivienne Westwood.

Mila Kunis 30 slavnih žena bez trunke šminke, frizure, savjeta stilista i fotošopa

Mrežaste čarape upečatljiv su modni dodatak koje su žene počele nositi početkom 20. stoljeća da bi istaknule svoje ženstvene adute. Zbog svoje prozirnosti obično se povezivao sa zabavljačicama – od plesačica kankana u Moulin Rougeu do djevojaka u noćnim programima u Las Vegasu.

Sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća mrežaste čarape postale su nezaobilazan dio punkerske kulture, a nešto kasnije i grunge-scene. Danas su vrlo čest prizor na glazbenim spektaklima, koje zajedno s oskudnim kostimima nose pjevačice od Beyonce preko Jennifer Lopez do Madonne.

Slika nije dostupna Lejla Filipović: Zavodljive čarape za isticanje nogu koje su zasjenile i hit čizme

No, rijetke su dame koje ih nose i u svečanim prilikama na crvenom tepihu.

Pogledajte u našoj fotogaleriji koje sve slavne dame nose mrežaste čarape na crvenom tepihu, a potom dajte svoj glas u anketi.

Jesu li mrežaste čarape prikladan odjevni komad za crveni tepih?

glasova:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju