U studenom 2019. godine Catherine Deneuve doživjela je moždani udar. Igrom slučajnosti, to se dogodilo u jednoj bolnici blizu Pariza, na setu filma "De son vivant". Nakon nekoliko mjeseci oporavka i prekida snimanja zbog pandemije glumica se uspjela vratiti ovom projektu.

Drama o terminalno bolesnom mladiću koji se uz pomoć majke (Catherine Deneuve) pokušava nositi sa spoznajom da će uskoro umrijeti imala je svoju veliku premijeru u Cannesu.

Bio je to vrlo emotivan trenutak za ikonu francuske kinematografije koja je na premijeri dočekana s ovacijama.

To je bilo nevjerojatno. Do zadnjeg trenutka pitali smo se hoće li se festival uopće održati. Toliko dugo poznajem Cannes. Svaki put je drugačiji, ali mislim da nikad nisam bila toliko dirnuta kao na premijeri, kad sam ušla u dvoranu i vidjela kako su ljudi ukazali dobrodošlicu i filmu i meni. Svi smo bili dirnuti, bio je to važan događaj za nas, rekla je glumica na konferenciji za novinare uoči premijere.

I dok se ostale zvijezde natječu tko će na crveni tepih doći u glamuroznijem, upečatljivijem i provokativnijem izdanju, ova 77-godišnja filmska diva odlučila se za decentnu eleganciju.

Slika nije dostupna Šareno? Ne, hvala! 10 pariških kombinacija koje dokazuju da su crna i bijela sjajne za ljeto

Na premijeru filma "De son vivant" došla je u dugoj crnoj baršunastoj haljini koju je kombinirala s poluprozirnim salonkama i žutom satenskom torbicom. Te je komade nadopunila zlatnom statement ogrlicom i pripadajućim naušnicama.

Crna boja bila je njezin odabir i tijekom službenog fotografiranja uoči konferencije za novinare.

Odjenula je jednostavne crne hlače i bluzu u istoj boji, a kada je u pitanju obuća, prioritet joj je udobnost. Umjesto cipela s potpeticom nosila je udobne crne sandale s debljim ravnim potplatom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju