"Seks i grad" ne prestaje inspirirati svijet mode, a slavna serija ponovno je u žiži zanimanja nakon emitiranja serije "I tek tako". Mnoga modna izdanja Carrie Bradshaw stekla su kultni status, a među njima je svakako haljina s motivom novinskog printa koju je Carrie nosila kada se susrela s Natashom, Facinom suprugom.

Carrie Bradshaw kultnu "novine" haljinu nosila je u trenutku kada je njezin život bio vrlo turbulentan. Natasha je saznala da je suprug Faca vara s Carrie, trčeći za Carrie pala je i završila na hitnoj, kamo ju je dopratila upravo ljubavnica njezina supruga. Nakon što se Natasha oporavila od fizičke ozljede, Carrie je uspjela doznati gdje ruča te je nenajavljena došla u restoran kako bi joj se ispričala i rekla koliko joj je žao zbog svega što joj je učinila.

Taj susret nije prošao baš najbolje, a jednako kao i sama ta scena u 17. epizodi treće sezone serije, upečatljiva je i nezaboravna haljina koju je Carrie nosila u njoj. Riječ je o kreaciji koju je za modnu kuću Dior dizajnirao John Galliano, a prilično je neočekivano otkuda je dobio inspiraciju za stvaranje ovog kultnog komada iz kolekcije jesen/zima 2000./2001.

Naime, Galliano je nadahnuće dobio gledajući beskućnike na ulicama Pariza prekrivene novinskim papirom kako bi se utoplili. Inspirirali su ga i balovi zvani Tramp Balls koji su se u Parizu održavali 20-ih i 30-ih godina prošlog stoljeća i na kojima su se pripadnici francuskog visokog društva iz zabave odijevali kao siromasi.

Slika nije dostupna Novi klasik iz ormara Carrie Bradshaw: 10 modela po uzoru na trenutačno najpoželjniju haljinu

Slika nije dostupna Jesu li kritike opravdane? Pogledale smo seriju "I tek tako" i ovo su naši dojmovi

A inspiraciju iz Gallianove "novina" haljine dobio je high street brend Zara, u čijoj se kolekciji može pronaći mini haljina inspirirana kultnom kreacijom. Riječ je o drapiranom modelu s dugim rukavima i asimetričnim izrezom te patentnim zatvaračem skrivenim u stražnjem šavu, a haljina će jednako dobro izgledati kada se nosi uz robusnije čizme ili fine štikle. Cijena haljine iznosi 229,90 kuna, a da je izazvala interes, govori i to da su neke veličine već rasprodane.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju