O radnji i kvaliteti serije "And Just Like That" naveliko se raspravlja, a jedini aspekt nastavka kultnog Seksa i grada na račun kojeg nema previše kritika je - moda. Glavni likovi i dalje su dobro odjeveni, a pojedini komadi koje je nosila Carrie već se opisuju kao kultni.

Među njima je i svijetloplava haljina dizajnerice Norme Kamali. Asimetrična haljina pod nazivom Diana napravljena je od poliestera i spandexa kako bi maksimalno prianjala tijelu te naborima na ključnim mjestima naglasila siluetu.

Otkako je u listopadu 2021. godine Sarah Jessica Parker u njoj snimljena na setu serije, prodaja je porasla do te mjere da je model svako malo rasprodan.

Tjedno se naručuje i po nekoliko tisuća haljina, pa nije ni čudno što često nisu dostupne. Kao da ih besplatno dijelimo, našalila se dizajnerica u razgovoru za Vogue. 

Mnogi ni ne znaju da je haljina zapravo nastala u 70-ima, kada je Norma započela stvaranje svojeg brenda i do danas se nije previše mijenjala.
Sasvim slučajno postala je dio scene u kojoj Carrie odlazi na prvi spoj nakon Facine smrti. Naime, kostimografkinja Molly Rogers trebala je šest identičnih haljina za snimanje te scene.

Slika nije dostupna Tko zna, zna! 12 kombinacija Carrie Bradshaw zbog kojih jedva čekamo nastavak Seksa i grada

Slika nije dostupna Obožavatelji još negoduju: Najveće zamjerke na prve epizode serije "And Just Like That"

Shvatila sam da ćemo ih morati negdje pronaći ili ćemo ih izraditi. Na Net-a-Porteru sam našla šest modela Normine haljine i brzo sam ih ugrabila. Postojala je i ružičasta verzija, o kojoj sam također razmišljala, ali ona nije bila dostupna u dovoljno komada, pa sam se odlučila za plavu. Kada si zadužena za modu na snimanju i kažu ti da će se snimati neka akrobacija, pošalješ svoje kupce na teren i kažeš im da kupe sve što je dostupno u osam komada, objasnila je Molly za magazin InStyle.

Slika nije dostupna Nastavak "Seksa i grada": Nova "Carrie haljina" koja konkurira i famoznoj goloj haljini

S obzirom na prirodu scene u kojoj se Carrie dogodi jedna nezgoda, Molly je morala biti sigurna da će imati dovoljno haljina za presvlačenje jer za pranje nije bilo vremena.

Haljina se prodaje po cijeni od 205 američkih dolara (1352 kune) i dostupna je u 20 različitih boja, a mi smo odlučili pronaći modele u plavoj boji po uzoru na Carrie, koje možete razgledati u galeriji.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju