Charlize Theron prije 20 godina osvojila je Oscara za ulogu prostitutke i serijskog ubojice Aileen Wuornos u filmu "Čudovište" redateljice Patty Jenkins. Charlizeina izvedba uistinu je bila briljantna i nezaboravna i zlatni kipić za najbolju glavnu glumicu bio je itekako zaslužen.

Galerija Charlize Theron u Guccijevoj haljini na dodjeli Oscara 2004. godine Charlize Theron u Guccijevoj haljini na dodjeli Oscara 2004. godine - 1 Charlize Theron u Guccijevoj haljini na dodjeli Oscara 2004. godine - 3 +7 Charlize Theron kao Aileen Wuornos u filmu 'Čudovište'

Theron je u biografskoj kriminalističkoj drami utjelovila ženu s brojnim životnim traumama koja je postala ulična prostitutka te je između 1989. i 1990. ubila sedam svojih muških mušterija. Aileen Wuornos osuđena je na smrt te je smaknuta 2002. godine na Floridi.

Charlize Theron kao Aileen Wuornos u filmu 'Čudovište' Charlize Theron kao Aileen Wuornos u filmu 'Čudovište' (Foto: Profimedia)

Za ulogu Aileen Wuornos u filmu "Čudovište" iz 2003. godine Charlize Theron dobila je svoju prvu nominaciju za najprestižniju filmsku nagradu Oscar, koju je odmah i osvojila. Proglašena je najboljom glavnom glumicom na 76. dodjeli Oscara održanoj 29. veljače 2004. u tadašnjem kazalištu Kodak Theatre u Hollywoodu, današnjem Dolby Theatreu.

Mnogi su hvalili i Charlizeinu fizičku transformaciju u filmu za koju je bio zaslužan make-up artist Toni G, a glumica se zbog uloge i udebljala skoro 15 kilograma. Anđeoska pojava i ljepota Charlize Theron na 76. dodjeli nagrade Oscar zaista je bila sušta suprotnost ulozi za koju je osvojila nagradu.

Charlize Theron u Guccijevoj haljini na dodjeli Oscara 2004. godine - 3 Charlize Theron izgledala je prelijepo u svjetlucavoj haljini modne kuće Gucci (Foto: AFP)

Ususret 96. dodjeli Oscara 11. ožujka prisjetili smo se tog velikog trenutka u karijeri Charlize Theron, kao i njezine haljine koju je odabrala za tu veliku večer. Prelijepa glumica oduzimala je dah u svjetlucavoj toaleti s tankim naramenicama i dubokim dekolteom koju je Tom Ford, tadašnji kreativni direktor u Gucciju, dizajnirao za tu talijansku modnu kuću.

Senzualna kreacija otvorenih leđa bila je pripijena uz Charlizino tijelo, dok je donji dio lijepo padao, s nastavkom u obliku šlepa. Haljina je imala raspor za još jači dojam i lakše kretanje. Glamurozan stajling za Oscare zvijezda je upotpunila minimalističkim sandalama s tankim remenčićima ukrašenim svjetlucavim kamenčićima.

Charlize Theron u Guccijevoj haljini na dodjeli Oscara 2004. godine - 3 Charlize Theron u Guccijevoj haljini na dodjeli Oscara 2004. godine (Foto: Guliver image)

Blistavu pojavu plavokose glumice naglasio je i nakit, svjetlucave viseće naušnice te efektna mrežasta narukvica. Theron se malo prije dodjele Oscara bila vratila s putovanja u Brazilu, a svjetlucava svijetla haljina savršeno je komplimentirala njezinom preplanulom zlaćanom tenu, kao i minimalni make-up.

Charlize se, kako je bila otkrila, sama našminkala za Oscare, ali frizuru je ipak prepustila profesionalcima. U svečani stajling koji je odisao klasičnim holivudskim glamurom idealno se uklopila bob frizura s nježnim valovima.

Charlize Theron u Guccijevoj haljini na dodjeli Oscara 2004. godine - 2 Haljinu je za modnu kuću Gucci kreirao Tom Ford (Foto: AFP)

Legendarna haljina Cindy Crawford jedna je od najkopiranijih, a i ima svoju stranicu na Wikipediji Cindy Crawford i Richard Gere na dodjeli Oscara 1991. Cindy Crawford blistala je u crvenoj Versace haljini Cindy Crawford na dodjeli Oscara 1991. +1 Cindy Crawford i Richard Gere na dodjeli Oscara 1991.

Charlize Theron u čizmama povratnicama: Izvadite svoje modele iz ormara jer su opet hit Charlize Theron na festivalu Global Citizen Charlize Theron u visokim čizmama Charlize Theron odlazi na večeru u jedan njujorški hotel +1 Visoke čizme vraćaju se u modu

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju