Amerikanac Tom Ford jedan je od trenutačno najcjenjenijih dizajnera na svijetu. Bivši kreativni direktor modnih kuća Gucci i Yves Saint Laurent pokrenuo je vlastiti brend 2005. godine. U međuvremenu se okušao i u redateljskom poslu snimivši hvaljene filmove "A Single Man" i "Nocturnal Animals", a trenutačno je i predsjednik uprave Američkog vijeća modnih dizajnera.

Ford je prepoznatljiv po svojem sofisticiranom stilu, koji je mnogima inspiracija u svakodnevnom odijevanju. Tijekom karijere često je u intervjuima dijelio savjete kako razviti vlastiti stil, a u nastavku možete pročitati njih 10 koji će vam sigurno pomoći da se osjećate dobro u svojoj koži i odjeći.

1. Nikad nemojte nositi nešto u čemu se ne osjećate udobno jer ćete taj osjećaj projicirati prema drugim ljudima. Ljudi me uvijek pitaju zašto tako često nosim crno. Zato što se u tome osjećam udobno i samouvjereno.

2. Seksepil proizlazi iz načina na koji se krećete i nosite, a ne iz kratkih suknji i topova s dubokim dekolteom.

3. Ne dopustite modi da vam diktira što ćete nositi. Ono što nosite učinite svojim. Uvijek sam malo tužan kada vidim da je žena od glave do pete odjevena u look s modne piste.

Street style kombinacija Slažete li se? Odjeća i obuća koju trebamo izbaciti iz ormara nakon 30. godine

4. Tijela se mijenjaju, izgled se mijenja, sve se mijenja. Zato svakih pet godina izvadite svu svoju odjeću i procijenite odgovara li vam i dalje.

5. Mislim da je parfem čak i važniji od odjeće. Miris je direktni stimulator svih osjetila, provocira ih, budi emocije i sjećanja.

Black Orchid, Tom Ford 'Black Orchid' jedan je od trenutno najpoželjnijih i najsenzualnijih parfema (Foto: tomford.com)

6. Svaka žena treba barem jednu malu crnu haljinu. Nikad ne znate kada ćete morati na intervju za posao, sprovod ili vjenčanje. Crna boja možda i nije poželjna na vjenčanjima, ali ja bih je nosio.

Prema mišljenju Tommyja Hilfigera, svi bismo u ormaru trebali imati bijelu košulju Savjet Tommyja Hilfigera: Pet modnih komada koje svaka žena mora imati u ormaru

7. Pronađite svoju uniformu. Ako imate pet kombinacija koje volite nositi, u kojima se uvijek osjećate dobro, koje su udobne i jednostavno funkcioniraju, zašto bi vam onda trebala ostala odjeća? Da, trebate varijacije na temu jer ne želite svaki dan nositi isto, ali važno je da shvatite što je vaš look.

Plisirane suknje i čizme u street style kombinaciji - 5 Izgradite svoj osobni stil (Foto: Shutterstock/Profimedia)

8. Nikad nemojte nositi nešto samo zato što vam je netko drugi rekao da to morate. Važno je da pronađete svoj osjećaj za stil.

9. Ne podcjenjujte moć šminke. S njom možete biti sve što poželite, postati novi lik. Šminka je sjajan način da izrazite sebe, a za to vam ne treba nužno puno novca. Ako se odlučite za crveni ruž, uz njega vam ne treba gotovo ništa na očima, možda samo malo maskare.

10. Opustite se. Stil i moda trebali bi obogatiti vaš život, a ne stvarati vam stres. Izgledat ćete najbolje kada ste smireni.

Tom Ford Tom Ford (Foto: Guliver Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju