Tjesteninu smo navikli kuhati u loncu s puno vode u koju tjesteninu stavimo tek kada prokuha. No postoji i jedan drugačiji način kuhanja tjestenine u kojem se koristi puno manje vode, a i tjestenina je brže kuhana što znači da se štedi i potrošnja električne energije. Ovaj način kuhanja tjestenine također garantira to da se tjestenina neće slijepiti

Tjesteninu većina nas kuha u loncu s puno vode, a u vodu je stavljamo tek kada prokuha.

No za ukusnu tjesteninu koja se neće slijepiti postoji i jedan drugi način kuhanja u kojem se koristi manje vode, a tjestenina je brže kuhana što znači da ćete, osim na vodi, uštedjeti i na struji. U ovom načinu kuhanja tjestenine umjesto lonca koristite malo dublju tavu.

Ukusnu tjesteninu koja se neće slijepiti možete skuhati i u malo vode u - tavi

Kako skuhati tjesteninu uz puno manju potrošnju vode i struje?

1. Tjesteninu stavite u praznu tavu, ulijte hladne vode dovoljno da prekrije tjesteninu i tek zatim upalite štednjak. Zašto je tjesteninu bolje staviti u hladnu vodu? Zato jer se na taj način tjestenina neće slijepiti.

2. Tjesteninu povremeno i po potrebi promiješajte drvenom kuhačom. Ovisno o vrsti tjestenine, vrijeme kuhanja trajat će 7 do 10 minuta.

Dodatan plus: Vodu u kojoj se tjestenina kuhala možete iskoristiti u pripremi umaka za tjesteninu.

U videu pogledajte trik za kuhanje tjestenine u malo vode.

Treba li vam inspiracije, donosimo vam i recept za tjesteninu s ljutim umakom koji je jako jednostavan i izrazito ukusan.

Volite li više laganije okuse, isprobajte recept za salatu od tjestenine s povrćem.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju