Tjesteninu većina nas kuha u loncu s puno vode, a u vodu je stavljamo tek kada prokuha.
No za ukusnu tjesteninu koja se neće slijepiti postoji i jedan drugi način kuhanja u kojem se koristi manje vode, a tjestenina je brže kuhana što znači da ćete, osim na vodi, uštedjeti i na struji. U ovom načinu kuhanja tjestenine umjesto lonca koristite malo dublju tavu.
Kako skuhati tjesteninu uz puno manju potrošnju vode i struje?Ukusnu tjesteninu koja se neće slijepiti možete skuhati i u malo vode u - tavi
1. Tjesteninu stavite u praznu tavu, ulijte hladne vode dovoljno da prekrije tjesteninu i tek zatim upalite štednjak. Zašto je tjesteninu bolje staviti u hladnu vodu? Zato jer se na taj način tjestenina neće slijepiti.
2. Tjesteninu povremeno i po potrebi promiješajte drvenom kuhačom. Ovisno o vrsti tjestenine, vrijeme kuhanja trajat će 7 do 10 minuta.
Dodatan plus: Vodu u kojoj se tjestenina kuhala možete iskoristiti u pripremi umaka za tjesteninu.
U videu pogledajte trik za kuhanje tjestenine u malo vode.
Treba li vam inspiracije, donosimo vam i recept za tjesteninu s ljutim umakom koji je jako jednostavan i izrazito ukusan.
Volite li više laganije okuse, isprobajte recept za salatu od tjestenine s povrćem.