Brzo, zdravo, ukusno i cijenom prihvatljivo – četiri su kriterija koja čine odlično jelo, a rižoto sa špinatom zadovoljava ih sve. Postoji mnogo recepata za ovaj specijalitet koji će obožavati i vegetarijanci, pa čak i klinci koji ne vole povrće, a ovaj je kremastiji i ukusniji od svih.

U nastavku pročitajte recept za rižoto sa špinatom i sirom koji je toliko ukusan da čak i najveći ljubitelji mesa neće razmišljati o njemu.

Rižoto sa špinatom i sirom – sastojci:

  • manja glavica crvenog luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1,5 šalica riže
  • 150 - 200 g zamrznutog špinata
  • 500 ml vode
  • 1 povrtna kocka za juhu
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 150 g ribanog sira po želji
  • začini po želji

Rižoto sa špinatom i sirom – priprema:

  1. Sitno isjeckati luk i češnjak pa ih kratko prepržiti na maslinovu ulju. Dodati prethodno opranu rižu i zamrznuti špinat.
  2. Preliti vodom u kojoj je otopljena kocka za juhu pa začiniti po želji.
  3. Kuhati na laganoj vatri sve dok riža ne upije gotovo svu tekućinu i dok ne postane mekana. Po potrebi dodati još vode tijekom kuhanja.
  4. Kad je riža kuhana, dodati vrhnje za kuhanje.
  5. Nakon dvije-tri minute isključiti vatru i dodati ribani sir.
  6. Servirati vruće.

Recept za najkremastiji rižoto s nama je podijelila food blogerica Bojana, a još ukusnih recepata možete pronaći na njezinu profilu te u nastavku.

  Kremasti rižoto s gljivama i graškom 200 do 300 kalorija manje: Trik za kremasti rižoto koji se topi u ustima Rižoto s tikvicama i sirom Rižoto s tikvicama i sirom: Recept za prefin ručak gotov u 25 minuta Rižoto s porilukom i šampinjonima Ručak za pet! Napravite brzi i slasni rižoto sa šampinjonima Rolice sa šunkom i sirom Recept za rolice sa šunkom i sirom koje nastaju za 15 minuta, a nestaju još brže Rolice od šunke i sira Ručak za pet minuta: Brzi recept za fine rolice od šunke i sira Slane fritule Recept za nešto drukčije fritule, savršene za brzi ručak i večernja druženja Pita s maslacem Recept za "praznu" pitu s tako malo sastojaka i tako puno okusa Pita od krumpira Ručak bez trgovine: Recept za slasnu pitu koja nastaje od tri sastojka Zapečeni krumpir Recept za jeftini prilog od krumpira koji postaje glavno jelo nakon prvog zalogaja Gulaš od gljiva Bombastični jesenski ručak: Gulaš od gljiva bez komadića mesa

Dobar tek!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju