Stari porculanski servis koji ste vi naslijedili od svoje bake ne mora biti jedina stvar koja će vašu djecu jednog dana podsjećati na vas. U nastavku pogledajte koji to predmeti, bez obzira na njihovu stvarnu vrijednost, mogu biti lijepa uspomena i zato biste ih trebali sačuvati za djecu


1. Putovnice.
Svaki štambilj u putovnici može ispričati stotine priča. Putovnice su prava mala kolekcija sjećanja koja će vam se vratiti svaki put kada zavirite u njih i potom ih prenijeti svojoj djeci.

2. Prva fotografija s vašim djetetom. One se često izgube u moru drugih, ali trebale bi biti izdvojene jer predstavljaju lijepu uspomenu koja će uvijek buditi sentimentalnost u vama i vašoj djeci.

Dok su djeca mlada ne shvaćaju sentimentalnu vrijednost nekih stvari, ali jednog dana najstariji predmet koji posjedujete sigurno će za njih biti vrijedna uspomena.

3. Foto album s uspomenama. Analogna fotografija skoro je u potpunosti iščezla iz naših domova i zamijenila ju je digitalna. U ovom slučaju zaboravite na digitalne formate i osigurajte svojoj djeci barem jedan album s 'printanim' fotografijama koje se nikada neće izbrisati.

4. Najstariji predmet koji posjedujete. Neke stvari desetljećima su u obiteljskom nasljeđu, ako ne i dulje. Bakin vjenčani prsten, mamina prva haljina, tatina kolekcija znački… Iako vam se čini da možda bespotrebno zauzimaju prostor u vašem domu, ipak se preispitajte prije nego ih odlučite baciti. Dok su djeca mlada ne shvaćaju sentimentalnu vrijednost nekih stvari, ali jednog dana najstariji predmet koji posjedujete sigurno će za njih biti vrijedna uspomena.

5. Predmeti koji su obilježili njihovo djetinjstvo. Prvi crteži, učenička knjižica, pohvalnice, trofeji sa sportskih natjecanja – sve je ovo dio njihovog odrastanja i u sebi nosi puno smijeha, suza, truda i sjećanja.

SAVJET PLUS: Jednog dana djeca će sigurno cijeniti pismeni trag ljubavi koju ste osjećali prema njima. Napišite im pismo u kojem možete sažeti sve ono što im možda nikada niste rekli naglas. Napišite im koliko se ponosite njima i zabilježite svoje najdraže uspomene. Ne bacajte stare dnevnike nego ih sačuvajte.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju