Sladoled od banane
Sladoled od banane (Foto: Shutterstock)
Zdravlje & prehrana

Najbrži recept za kremasti sladoled od samo jednog sastojka

09-07-2017 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Kada bismo vam rekli da imamo recept za sladoled za koji vam treba jedan jedini sastojak sigurno nam ne biste vjerovali, no s obzirom da ovaj recept doista postoji na vama je da ga isprobate i uživate u zdravom, kremastom i osvježavajućem desertu

Banana je vrlo specifično voće posebne teksture i bogatog okusa, a upravo u ovom slatkom plodu leži tajna najfinijeg i najzdravijeg kremastog sladoleda bez glutena i bez umjetnih šećera. Priprema sladoleda od banane je vrlo jednostavna zato počnimo...

Sastojci:

2 banane

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Parfemi ISPLATIVA KUPOVINA Ovih 12 parfema na koži se osjete 8, 10 pa i 12 sati. I uvijek su nam na listi želja Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

Banana je voće posebne teksture i bogatog okusa, a upravo u ovom slatkom plodu leži tajna najfinijeg i najzdravijeg kremastog sladoleda

Priprema:

  1. Banane ogulite i narežite na kolutiće
  2. Stavite banane na tanjur ili u vrećicu i zamrznite u zamrzivaču
  3. Ostavite da se smrzavaju oko dva sata dok se u potpunosti ne stvrdnu
  4. Zamrznute kolutiće ubacite u blender i miksajte dok ne dobijete gustu, ljepljivu masu
  5. Izmiksane banane već sada imaju strukturu sladoleda i spremne su za posluživanje, a želite li da bude tvrđi vratite ga u zamrzivač na još pola sata do sat.

Isprobajte i čokoladni mousse gotov za 15 minuta.

Želite li napraviti još 4 različita okusa u bananu dodajte sljedeće sastojke:

1. KIKIRIKI: U blender dodajte 3 žlice kakao maslaca i 2 žličice meda

2. NUTELLA: U blender dodajte 3 do 4 žlice Nutelle

3. JAGODA: U blender dodajte na grubo nasjeckane zaleđene jagode i 2 žlice slatkog vrhnja (nakon miksanja vratite ga u zamrzivač dok se krema ne stvrdne)

4. ČOKOLADA: U blender dodajte 3 žlice gorkog kakaa, 2 žlice slatkog vrhnja i žličicu ekstrakta vanilije (nakon miksanja vratite ga u zamrzivač dok se krema ne stvrdne).

 

Pročitaj još
Pročitaj još