Cikla je dobro poznati lijek za slabokrvnost, detoksikaciju organizma, podizanje imuniteta. No, ova super namirnica iznimno je popularna kod sportaša jer povećava izdržljivost kod vježbanja i ima učinak prirodnog dopinga.

Kako bi s lakoćom svladali fizičke napore na treninzima ili istrčali krug oko igrališta bez da ostanete bez zraka u plućima dovoljno je da svom tijelu priuštite moćni sok od neugledne namirnice koja se u velikom stilu vraća na scenu najzdravijih.

Sok od cikle povećava izdržljivost kod vježbanja i povećanih tjelesnih napora i to zahvaljujući nitratima, spojevima dušika koji smanjuju potrošnju kisika prilikom fizičkih napora. Osim toga, odlična je za štitnjaču jer pomaže u njezinom radu. 

Redovitom dnevnom konzumacijom pola litre soka od cikle ističu stručnjaci, razina plazmatskih nitrata se udvostručuje što utječe na mišićnu izdržljivost, dok se krvni tlak značajno smanjuje.

Napitak od cikle - sastojci:

  • 1 kg cikle
  • 1 velika žlica meda
  • sok jednog limuna

Napitak od cikle - priprema:

  1. Ciklu ogulite i sitno naribajte u posudu, dodajte med i sok od limuna koji će ciklu omekšati i neutralizirani njezin zemljani okus.
  2. Smjesu ostavite tri sata da odstoji i onda je protisnite kroz gusto sito snažno gnječeći da iz cikle iziđe sok ali i što više vlakana.
  3. Svježi sok popijte ujutro na tašte.

U nastavku možete pronaći još recepata za zdrave napitke. 

Čaj od đumbira i šipka Recept za vrući napitak od đumbira i šipka koji čuva zdravlje i jako je ukusan Slika nije dostupna Olakšajte si: Tri napitka koja će olakšati probavu i "ispuhati" trbuh Jogurt i kurkuma Kombinacija od dva sastojka koja će napraviti čuda za probavu i imunitet Čaj od korijena bijelog sljeza Upala grla: Napravite čaj koji iste sekunde ublažava grlobolju Čaj od majčine dušice Čaj od majčine dušice: Napitak koji pomaže i kod bakterija i virusa Čaj od menete i češnjaka Napitak s kraljem zdravih namirnica koji pomaže kod prehlade i upale grla

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju