Svake sezone neki odjevni komadi na zagrebačkoj špici nametnu se kao favoriti. Ovaj put odlučili smo zaviriti u našu nedavnu street style arhivu i provjeriti koji su modeli hlača zaslužili titulu najpopularnijih

Sudeći prema viđenom, naše špicerice u praćenju trendova nimalo ne zaostaju za inozemnim ljubiteljicama mode.

Karirane hlače na zagrebačkoj špici Foto: Slaven Janđel

Tako se i na ulicama glavnog grada Hrvatske nose karirane hlače. Posebno su popularni sivi modeli s bočnom trakom, najtraženijim ovosezonskim detaljem na klasičnim hlačama ili trapericama koji vizualno izdužuje noge te ih čini mršavijima.

Modeli kariranih hlača


Kožnate hlače na zagrebačkoj špici Foto: Slaven Janđel

U street style kombinacijama često viđamo i kožnate hlače. Od širokih modela ravnog kroja do klasičnih uskih modela - nosi se sve i s pravom možemo reći da su ove hlače koje su nekada bile rezervirane samo za rokerice i alternativke ušle u mainstream modu.

Modeli kožnatih hlača


Traperice na zagrebačkoj špici Foto: Slaven Janđel

Naravno, nijedan novi model hlača ne može s prvog mjesta liste popularnosti svrgnuti - traperice. Baš kao i posljednjih nekoliko sezona, s prvim danima proljetnog sunca pripadnice ljepšeg spola uskočile su u poderane traperice, ali u njihovim izdanjima možemo vidjeti i modele trapez-kroja ili pak nezamjenjive skinny traperice.

Modeli traperica