Biste li nosili potpuno prozirne cipele napravljene od PVC-a? Nekima se ova ideja itekako sviđa dok drugi ne mogu smisliti ovaj moderan model obuće

Kada je dizajner Raf Simons 2015. godine u kolekciji za modnu kuću Christian Dior predstavio čizmice od PVC-a s prozirnom petom od pleksiglasa, mnogima se svidjela njegova moderna interpretacija tradicionalne obuće.

Njegovu ideju godinu dana kasnije zatim je posudio Kanye West i u kolekciji za svoj brend Yeezy predstavio potpuno prozirne čizme, cipele i sandale od PVC-a.

I dok su cipele Rafa Simmonsa naišle na odobravanje, Westovi modeli dočekani su s kritikama. Za to je, prije svega, zaslužan vizualni dojam jer noga stisnuta u prozirnoj plastici zapravo i ne izgleda najbolje.

Međutim, raznim komercijalnim brendovima svidjela se ova ideja i počeli su proizvoditi raznolike modele prozirnih cipela pa su one posljednjih mjeseci postale pravi hit među najodvažnijim trendsetericama i modnim blogericama koje ih nose u svim prigodama.

Neki s oduševljenjem pozdravljaju ovaj moderni model obuće dok drugi smatraju da je samo pitanje vremena kada će prozirne cipele preuzeti titulu najružnijih od popularnih Uggsica.