Izgleda da je Angelina Jolie u svoj dom odlučila unijeti malo zelenila. Slavna američka glumica i redateljica s 14-godišnjim sinom Knoxom Leonom uputila se u jedan vrtni centar, u kojem je razgledavala biljke i vrtne ukrase za svoju kuću u losanđeleskoj četvrti Los Feliz. Nakon obilaska centra naposljetku su kući ponijeli nekoliko većih biljaka, sukulenata i ukrasnu skulpturu, koja će sigurno dodatno uljepšati njihov životni prostor.

Galerija

Kada je u pitanju moda, Angelina je opet odjenula kombinaciju u kakvoj je često viđamo. Vrlo jednostavnu, prozračnu i udobnu pamučnu haljinu u bijeloj boji 47-godišnja ljepotica spojila je s natikačama modne kuće Valentino i velikom smeđom torbom.

Angelina Jolie u kupovini biljaka Foto: Profimedia

Angelina je velika ljubiteljica obuće s ravnim potplatima i ne odriče se takvih modela bez obzira na silna upozorenja stručnjaka o tome koliko su štetni za naše noge.

Ortopedi kao najproblematičnije modele izdvajaju upravo ovakve natikače s potpuno ravnim potplatima kakve nosi Angelina. Naime, takav tip obuće ne pruža nikakvu potporu zglobovima i nema apsorpciju udarca prilikom hodanja, pa kosti pete na sebe preuzimaju taj težak zadatak.

Angelina Jolie u ravnim natikačama modne kuće Valentino Foto: Profimedia

Visoke potpetice imaju lošu reputaciju, pa ljudi misle da rade dobru stvar noseći ravne cipele. Ali ako su cijeli dan na nogama, ne shvaćaju kakvu štetu to može uzrokovati. Niža i široka potpetica deset je puta bolja od ravne obuće, kaže dr. Nichola Dunne iz ortopedske klinike u Corku.

Potvrđuje to i dr. Saoirse Waldrom koja napominje kako spušteno stopalo nije jedini zdravstveni problem uzrokovan nošenjem anatomski neispravne ravne obuće: Kao rezultat nošenja ravne obuće bez potpore za stopalo često se pojavljuju i bolovi u leđima, koljenima i kukovima.

Angelina Jolie u pidžama-odijelu i smeđim natikačama - 4 Foto: Profimedia