Izgleda da je Angelina Jolie u svoj dom odlučila unijeti malo zelenila. Slavna američka glumica i redateljica s 14-godišnjim sinom Knoxom Leonom uputila se u jedan vrtni centar, u kojem je razgledavala biljke i vrtne ukrase za svoju kuću u losanđeleskoj četvrti Los Feliz. Nakon obilaska centra naposljetku su kući ponijeli nekoliko većih biljaka, sukulenata i ukrasnu skulpturu, koja će sigurno dodatno uljepšati njihov životni prostor.

Galerija Angelina Jolie u kupovini biljaka Angelina Jolie u ravnim natikačama modne kuće Valentino Angelina Jolie u kupovini sa sinom Knoxom Leonom +1 Angelina Jolie

Kada je u pitanju moda, Angelina je opet odjenula kombinaciju u kakvoj je često viđamo. Vrlo jednostavnu, prozračnu i udobnu pamučnu haljinu u bijeloj boji 47-godišnja ljepotica spojila je s natikačama modne kuće Valentino i velikom smeđom torbom.

Angelina Jolie u kupovini biljaka Angelina Jolie u kupovini biljaka (Foto: Profimedia)

Angelina je velika ljubiteljica obuće s ravnim potplatima i ne odriče se takvih modela bez obzira na silna upozorenja stručnjaka o tome koliko su štetni za naše noge.

Ortopedi kao najproblematičnije modele izdvajaju upravo ovakve natikače s potpuno ravnim potplatima kakve nosi Angelina. Naime, takav tip obuće ne pruža nikakvu potporu zglobovima i nema apsorpciju udarca prilikom hodanja, pa kosti pete na sebe preuzimaju taj težak zadatak.

Angelina Jolie u ravnim natikačama modne kuće Valentino Angelina Jolie u ravnim natikačama modne kuće Valentino (Foto: Profimedia)

Visoke potpetice imaju lošu reputaciju, pa ljudi misle da rade dobru stvar noseći ravne cipele. Ali ako su cijeli dan na nogama, ne shvaćaju kakvu štetu to može uzrokovati. Niža i široka potpetica deset je puta bolja od ravne obuće, kaže dr. Nichola Dunne iz ortopedske klinike u Corku.

Potvrđuje to i dr. Saoirse Waldrom koja napominje kako spušteno stopalo nije jedini zdravstveni problem uzrokovan nošenjem anatomski neispravne ravne obuće: Kao rezultat nošenja ravne obuće bez potpore za stopalo često se pojavljuju i bolovi u leđima, koljenima i kukovima.

Angelina Jolie u pidžama-odijelu i smeđim natikačama - 4 Angelina Jolie obožava obuću ravnih potplata (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju