Čim prvi ljetni dani pokucaju na vrata u mislima su nam sunce i odmor uz dobro društvo. Za odmak od svakodnevice i obaveza najbolje je okupiti bliske prijateljice i priuštiti i sebi i njima opušteni vikend rezerviran za pravo žensko druženje. Poželjna lokacija za šarene koktele s puno leda definitivno je mjesto koje nudi pravo osvježenje jer 'što se dogodi uz bazen, ostaje uz bazen'.


Za dobru lokaciju često je potrebno termin rezervirati na vrijeme. Zbog toga smo na platformi PrivatniSmjestaj.hr pronašli idealne kuće s bazenom, prostranim dvorištem i dovoljno kreveta u kojima se nakon dobrog partija svi mogu zasluženo odmoriti.

1. Bijeg na otok u osamu pored maslinika
Odmak od buke i gužve u vremenu kad turistička sezona lagano poprima svoj vrhunac, bijeg u tišinu idealno je rješenje za odmor. Za prijateljice kojima je estetika važna, ali i one kojima će se svidjeti što kuća odiše starinskim šarmom, usred maslinika i na prostranom dvorištu u Mircu na Braču, našla se Heritage House Mirca. Iako su iza rustikanih kamenih zidova već stoljećima ispričane brojne priče, ova kuća čeka neke nove koje će se u njoj tek pričati. Idealna je za manje društvo jer prima četiri osobe zbog čega ni u bazenu neće biti tijesno. S prostrane terase nazire se more koje je udaljeno 100-tinjak metara, a privatnost je zagarantirana jer u blizini nema susjeda koji bi se mogli žaliti na buku.

2. Kamin u vrtu za večeri koje traju do jutra
Da su Carrie, Samantha, Charlotte i Miranda imale priliku treći nastavak Sex i grada snimiti u Hrvatskoj, u jednoj bi se sceni sigurno sve okupile oko kamina u vrtu i predvečer raspravljale o svim zajedničkim avanturama. Baš jedan takav krije se u dvorištu prostrane kuće Apartman-Ezgeta u Kaštel Novom. Ovaj smještaj može primiti šest osoba, a krije li se u ekipi osoba kojoj voda nikad nije dovoljno topla, neće biti problema jer je grijani vanjski bazen djelom natkriven hrastovom hladovinom idealno rješenje. Za ručak na otvorenom u dvorištu se nalazi sjenica, a za popodnevni odmor na širokom i prostranom travnjaku smjestile su se udobne ležaljke i ljuljačke. Dozvoljen je dolazak i čupavim četveronožnim članovima obitelji.

3. Wellness dani iz snova
Na mjestu nekadašnjeg starog sjenika u selu Vučinići, smjestio se pravi mali privatni wellness koji prima osam osoba. Da kiša i ružno vrijeme ne pokvare sve planove na otvorenom, kuća za odmor Dolina nudi razonodu i pravi odmor za svaku vremensku (ne)priliku. Nitko se nikad nije vratio s vikend druženja i bio u deficitu s kilama, ali finska sauna koja se skriva u suterenu kuće pored bazena i velikog prostora za druženje promijenit će i to. Iz dnevnog boravka i terase proteže se pogled na dolinu rijeke Dobre i okolna zelena brda i to samo 90 kilometara od Zagreba.

4. Luksuzna vila za odmor iz snova
Na ženskim druženjima nikada dosta šminke i ogledala. Isprobavanje svih modnih kombinacija uz glazbu i čašicu, dobra je uvertira za nadolazeći privatni party. Iako Villa Itea ima kapacitet za osam osoba, u njoj se nalaze četiri potpuno opremljene en suite kupaonice kako bi sve dame imale dovoljno vremena za spremanje. Osim vlastite kupaonice, svaka soba ima i svoju terasu čiji se pogled proteže na netaknutu prirodu Istre. Osim plivanja i ispijanja koktela u bazenu, ima i dodatnu opciju hidromasaže za opuštanje po mjeri svakoga. Osim zabavnih društvenih igara koje možete igrati na otvorenom u prostranom dvorištu koje nudi privatnost, u ovoj kući za odmor se nalaze bicikli i električni romobili za kratke izlete iz istarskog mjesta Vabriga u kojem se ona nalazi.

5. Šarmantan apartman za četvero u blizini centra Splita
Za vikend odmor u gradu koji je u Hrvatskoj poznat po dobroj zabavi prava je sreća pronaći smještaj dovoljno daleko od vreve i šušura, a dovoljno blizu atraktivnih lokacija. Na svega 20 minuta od Dioklecijanove palače, Marmontove i Marjana smjestio se apartman 1-5pe s bazenom u kojem se idealno mogu provesti četiri osobe. Nakon bicikliranja ili šetnje po Marjanu, za večernje opuštanje u dvorištu tu je bazen s podvodnom rasvjetom za dodatni ugođaj.

6. Uz dobra vina i bazen ne može biti loše
Pelješac je poznat po brojnim vinarijama pa se dolazak do Apartmana Vala na Orebiću može dodatno začiniti degustacijama i napraviti mala zaliha za nadolazeći ženski vikend-party. Smješten na osami uz autohtoni vinograd, apartman prima četiri gosta, a glavni adut i srce svake zabave smjestit će se na prostranu terasu uz bazen. Terasa je odvojena i udaljena od kuće pa se u isto vrijeme svatko iz ekipe, ovisno o svojim željama, može naspavati u miru ili tulumariti do jutra.

7. Koktel ispod palme kao u romantičnoj filmskoj sceni
Uz lagani povjetarac, koktel i palme kao kulisu, svaka žena mislima može odlutati na bilo koji kraj svijeta. Na Krku, u Njivicama, sakrio se Krk Veliki, novouređeni apartman za četvero s pogledom na more. Ležaljke uz bazen u vrtu idealne su za duge razgovore prijateljica koje su jedva čekale malo slobodnog vremena provesti zajedno.


Sadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Privatni smještaj po najvišim profesionalnim standardima.