Galerija +25

Na prvoj slatkoj pozornici u Hrvatskoj, Festivalu "Jesi za tortu?" powered by Dolcela, sve je bilo u znaku torti: art torte, vintage, rođendanske, svadbene, šarene i minimalističke, raskošne i jednostavne. Više od stotinu torti krasilo je legendarnu terasu, koja se na jedno sunčano listopadsko poslijepodne pretvorila u slatku gastrooazu. Više od 600 posjetitelja, glazba, osmijesi i redovi za degustaciju! Zagreb je dobio festival koji spaja okuse, ljude i dobre uspomene.

Među svim tim slatkim pričama poseban buzz stvarao se oko Dolcelina kutka, gdje je posjetitelje čekalo nešto više od obične degustacije. Bilo je to kušanje s misijom.

Blind tasting za prste polizati: Najslađa avantura na prvom Festivalu torti u Zagrebu Foto: Karlo Klasić/Nova Studio

Slatki izazov za znatiželjna nepca

U Dolcelinom kutku, pod dirigentskom palicom gastroinfluencerice i inicijatorice festivala Maje Jalšovec, svakog se punog sata održavao blind tasting – igra za istinske sladokusce i one koji to žele postati. Posjetitelji su kušali cimet rolice influencerice Ive Horvat i torte koje je Maja pripremila ekskluzivno za ovu prigodu: limun, pistacija i malina te kesten, borovnica i čokolada, i pokušavali prepoznati koji se točno sastojci kriju u svakom zalogaju.

"Blind tasting je bio jedan zabavan segment gdje su posjetitelji kušali moju tortu i onda su pogađali koji su sastojci te torte. I onaj 'ko je pogodio je dobio jednu jako lijepu nagradu“, rekla je Maja, dodajući kako su među ponuđenim sastojcima bili: vrhnje za šlag, mlijeko, Dolcela vanilin-šećer, limun šećer, kremfix…

Blind tasting za prste polizati: Najslađa avantura na prvom Festivalu torti u Zagrebu Foto: Karlo Klasić/Nova Studio

Zadatak nije bio lak. Trebalo je od ponuđenih 20 sastojaka točno pogoditi 10, ali zato je nagrada bila slatka: vrećica puna Dolcelinih proizvoda. A ni oni manje precizni nisu otišli praznih ruku. Čekale su ih slatke utješne nagrade.

Kad su sastojci zaista važni

Maja ističe kako je gotovo sve što je koristila u pripremi torti bilo iz Dolcelina asortimana: "Većinu toga što sam koristila je bilo od Dolcele, dakle svi mogući aromatizirani šećeri, vanilin-šećer, rum šećer, kremfix, želatina, krema od borovnica... Više ni sama ne znam, ali cijeli dijapazon stvari od Dolcele sam koristila, tako da mi je puno pomogla."

Za bilo što, tako i za tortu je potreban kvalitetan sastojak. Bez toga, jednostavno, ne može.

Maja Jalšovec

Blind tasting za prste polizati: Najslađa avantura na prvom Festivalu torti u Zagrebu Foto: Karlo Klasić/Nova Studio

Dolcela kao saveznik u svakoj kuhinji

Festival nije bio samo slatki spektakl, bio je to i pravi hommage domaćoj slastičarskoj kreativnosti. Iza svakog detalja stoji pažljivo biran sastojak, što je prepoznala i Maja Stilin, Dolcela brend menadžer.

Dolcela je svakako vrlo ponosna što je dio svake kuhinje i nakon toliko godina truda i kreative koja je iza nas i ponosni smo što možemo biti sponzor jednog ovakvog eventa. Dugo se razmišljalo o nečem sličnom i oduševljeni smo rezultatom i odazivom.

Maja Stilin

Za dobru tortu, kaže, potrebni su ljubav, kreativa i kvalitetni sastojci, a Dolcela se pokazala kao pravi saveznik u tome.

Blind tasting za prste polizati: Najslađa avantura na prvom Festivalu torti u Zagrebu Foto: Karlo Klasić/Nova Studio

Više od festivala: iskustvo koje se pamti

Festival "Jesi za tortu?" powered by Dolcela bio je puno više od običnog druženja uz slastice. Bio je to dan pun emocija u kojem su se evocirali okusi iz djetinjstva, otkrivali novi slatki favoriti, a sve to u predivnoj, opuštenoj atmosferi. Smijeh, mirisi, sunce i dobra vibra ispunili su terasu Esplanade pretvarajući jedan običan petak u poseban trenutak. Zagreb je toga dana bez sumnje postao glavni grad torti.

Jako sam zadovoljna, odaziv je enorman, nisam se nadala da će biti takav odaziv, još je ostalo tisuću ljudi koje je htjelo doći, ali nije uspjelo, tako da ćemo svakako ovo ponoviti.

Maja Jalšovec

Čini se kako nas ova slatka priča čeka i u novim izdanjima.

Blind tasting za prste polizati: Najslađa avantura na prvom Festivalu torti u Zagrebu Foto: Karlo Klasić/Nova Studio

Za sada, ako ste među sretnicima koji su sudjelovali u blind tastingu – čestitamo. Ako niste, znate gdje ćete biti sljedeći put. Jer uz tortu, dobre sastojke i još bolju atmosferu ne može biti loše.

Sadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Dolcela po najvišim profesionalnim standardima.