Predsjednik Demokratske Republike Kongo, Felix Tshisekedi, doputovao je u službeni posjet Francuskoj. Pratila ga je prva dama Denise Nyakzru Tshisekedi i njihova kći Sabrina. Francuski predsjednik Emmanuel Macron i prva dama Brigitte Macron bili su njihovi domaćini.

Galerija

Svoje uvažene goste dočekali su u Elizejskoj palači u Parizu, a nakon dočeka uslijedio je i radni ručak.

Modno nepogrešiva Brigitte opet je briljirala u kombinaciji s potpisom francuske modne kuće Louis Vuitton.

Emmanuel i Brigitte Macron ugostili su Felixa Tshisekedija i Denise Nyakzru Tshisekedi Foto: Afp

Odjenula je midi verziju efektne haljine iz njihove aktualne ready-to-wear kolekcije za proljeće/ljeto 2024. godine. Haljina je u originalu kratka, a verzija za prvu damu malo je produžena i seže do koljena.

Haljina modne kuće Louis Vuitton Foto: Louis Vuitton

U potpunosti je napravljena od svile i ukrašena predimenzioniranim pepita uzorkom kroz koji se decentno provlače minijaturne šljokice. Haljinu je u struku stegnula crnim kožnatim remenom, a odlučila se i za klasičan crni kaput te jednostavne salonke u crnoj boji.

Brigitte Macron u haljini modne kuće Louis Vuitton Foto: Profimedia

Brigitte je ovom kombinacijom još jednom dokazala da šljokice itekako mogu funkcionirati u dnevnim kombinacijama, pogotovo kada su ovako suptilne.

Potvrdio je to i stilist Marko Grubnić u našem serijalu Dreskod u kojem je čitateljicama dao i korisne savjete za kombiniranje šljokičastih komada u dnevnim izdanjima.

Emmanuel i Brigitte Macron Foto: Profimedia

Ja bih vas od srca savjetovao da ne pretjerujete što iz mojih usta zvuči nevjerojatno. Ja se gotovo nikad ne držim one 'manje je više'. Međutim, kad su u pitanju šljokice zaista je nekad manje više, kad se radi o dnevnim kombinacijama. Nema šanse da se netko ne okrene za vama ako u dnevne kombinacije uključite šljokice. Odaberite jedan komad. Dobru torbu, dobre cipele, dobar remen, kazao je Marko.