U modnom kontekstu, šljokice su jedan od najpoznatijih simbola glamura. Povezujemo ih s crvenim tepisima, dodjelama nagrada, gala večerama... Nema svečanog događanja, ni domaćeg ni inozemnog, na kojem nema šljokica jer su one neizostavan dio glamuroznih kombinacija.

Galerija Šljokice u dnevnim kombinacijama - 1 Šljokice u dnevnim kombinacijama - 2 Šljokice u dnevnim kombinacijama - 3 +7 Šljokice u dnevnim kombinacijama - 4

Znamo da su stvorene za večernja izdanja, ali možemo li ih nositi i u dnevnim? Upravo je to tema koju stilist Marko Grubnić analizira u novoj epizodi našeg videoserijala Dreskod.

Jedan od najpoznatijih domaćih stilista ne skriva da je i sam veliki ljubitelj šljokica, ali smatra kako ih za svakodnevna izdanja ipak moramo pažljivo dozirati.

Ja bih vas od srca savjetovao da ne pretjerujete što iz mojih usta zvuči nevjerojatno. Ja se gotovo nikad ne držim one 'manje je više'. Međutim, kad su u pitanju šljokice zaista je nekad manje više, kad se radi o dnevnim kombinacijama, kaže Marko.

Šljokice u dnevnim kombinacijama - 6 Šljokice u dnevnim kombinacijama (Foto: Profimedia/Shutterstock)

Kada su modne trendseterice dale su svoj blagoslov dnevnoj dozi blještavila, inspirirale su i žene diljem svijeta na pomak u osmišljavanju dnevnih stajlinga pa sada šljokice više nisu rezervirane isključivo za večernje kombinacije.

Ja krećem od sebe, ja obožavam šljokice. Nema šanse da se netko ne okrene za vama ako u dnevne kombinacije uključite šljokice. Odaberite jedan komad. Dobru torbu, dobre cipele, dobar remen, kaže Marko i dodaje kako su i šljokičasti mali detalji na sakou ili kaputu dovoljan dodatak zahvaljujući kojem ćete biti zapaženi i osjećati se posebno.

Kao jedan od najpopularnijih načina unošenja šljokica u dnevne kombinacije navodi običan T-shirt s blještavim detaljima koji će izgledati fantastično uz obične skinny traperice i tenisice.

Šljokice u dnevnim kombinacijama - 7 Šljokice u dnevnim kombinacijama (Foto: Profimedia/Shutterstock)

Ukratko, šljokice se itekako mogu nositi u dnevnim kombinacijama ako se pravilno kombiniraju. Vi se usudite, dajte mašti na volju, igrajte se sa šljokicama, izađite van i zablistajte, zaključio je Marko.

Marko Grubnić "Nikako ne smijete zasjeniti mladenku": Marko Grubnić o kombinacijama za vjenčane kume

Marko Grubnić Marko Grubnić: "Mala crna haljina je vječni komad, nosiva u svim kombinacijama"

Marko Grubnić Marko Grubnić: "Kombinacije za crkvene ceremonije moraju biti prilagođene prigodi i decentne"

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju